Tavsiyeler

Domain Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Önemli Faktör

Domain Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnternet sektöründe aktif olarak aksiyon alıyorsanız, ücretsiz domain uzantıları yerine, kendinize özgü ve site içeriğiniz ile de mümkünse uyumlu bir domain satın almanız rakiplerinize karşı avantaj sağlamanızı beraberinde getirecektir. Domain satın alırken dikkat edilmesi gerekenler ise alım yaparken önem verilmesi gereken parametreleri içermektedir. Bu içeriğimizde sizlerle, domain alırken dikkat edilmesi gerekenler çerçevesinde bilgi paylaşımında bulunuyor olacağız.

AYRICA: Hosting Nedir? Ne İşe Yarar? (Kapsamlı Anlatım)

Domain Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Domain Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  1. Hatırlaması kolay olsun: Bir alan adının hatırlaması ne kadar kolay ise, direkt girişler de bir o kadar fazla olacaktır. Örneğin, bilgi.net oldukça akılda kalıcı bir domain ve insanların salt Google gibi arama motorlarından değil, kendilerinin de direkt giriş yapabileceği bir alan adıdır. Bu yüzden, domain satın alırken akılda kalıcılığa da dikkat etmenizde yarar var.
  2. Çok uzun olmasın: Kullanıcı deneyimi açısından aşırı uzun keyword içeren domainler, ezberlenmeyi de zorlaştırmaktadır. Bu yüzden, marka veya içerik odaklı v.b. ne olursa olsun, çok uzun domain almamaya özen göstermelisiniz.
  3. Uzantıya dikkat edin: Günümüzde en popüler uzantılar; com, net ve org olsa gerek. Genellikle büyük firmaların ise com domain uzantısı kullandığına denk gelmiş olmalısınız. Bu gibi sebeplerden, pek yaygın olmayan uzantıları tercih etmeyin ve özellikle sıraladığımız uzantılardan birisini seçmeniz daha iyi bir tercih olacaktır. Diğer uzantılar kısa vadede kazanç sağlayabilir ancak uzun vadede dile getirdiğimiz uzantılar markalaşmak açısından daha sağlıklı olacaktır.
  4. Kısa çizgi ve sayı kullanmayın: Bazı internet sitelerinin bu hatayı yaptıklarını görmek mümkündür. Bir ziyaretçi, kısa çizgi ve sayı içeren bir domaine giriş yaparken yanlışlıkla farklı bir domaine giriş yapabilir. Bu ise ziyaretçi kaybına neden olacak bir problemdir. Bu yüzden, alan adınızda muhakkak kısa çizgi ve sayı kullanmamaya özen göstermelisiniz.
  5. Firmaya dikkat edin: Bir domain, internet dünyasındaki eviniz gibidir. Bu yüzden, alan adınızı satın alacağınız firmayı çok iyi araştırın, fiyattan kaçınmayın ve en kaliteli gördüğünüz yerden kayıt edin. Çünkü olası bir problemde, alan adınıza olan erişiminizi kaybetmeniz durumunda, tüm emekleriniz yok olabilir. Bu yüzden, domain kayıt kuruluşunun güvenilirliği oldukça önem arz etmektedir.

Sonuç olarak bu içeriğimizde sizlerle, domain alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında faydalı bilgiler paylaşmaya özen gösterdik. İnternet dünyasında yer edinirken, ilk aşamada alacağınız domain için, yukarıdaki maddeler doğrultusunda dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu