Tavsiyeler

Web Sitesi Güvenliğini Sağlamanın 5 Etkili Yolu

Web Sitesi Güvenliği Nasıl Sağlanır?

İnternet, birçok insanın geçim kaynağı durumunda. Bu yüzden, evinizin güvenliğini nasıl sağlıyor iseniz, internet sitenizin de güvenliğine bir o kadar dikkat etmelisiniz. Aksi durumda, kötücül amaçları olan insanlar tarafından verileriniz ele geçirilebilir. Bu içeriğimizde sizlerle, web sitesi güvenliğini sağlama konusunda faydalı bilgileri sizlerle paylaşıyor olacağız. Belki çoğunu biliyorsunuz ancak yine de bilgilerimizi pekiştirmek, hatırlamak açısından iyi olacaktır kanısındayız.

AYRICA: Hosting Nedir? Ne İşe Yarar? (Kapsamlı Anlatım)

Web Sitesi Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Web Sitesi Güvenliğini Sağlamak
  1. Güçlü bir şifre belirleyin: Çok klişe bir örnek olabilir ancak en önemli faktör de budur. Çünkü güçlü bir şifre, olası saldırganların sitenize veya sunucunuza erişmesini zorlaştıracak, en azından vaktini alacaktır. Hele ki ezberlenmesi imkânsız bir şifre belirlerseniz (şifreyi bir yere kaydetmeyi unutmayın) kolay kolay verileriniz ele geçirilemez.
  2. Yazılımınızı güncel tutun: Aslında büyük denebilecek birçok site, mevcut düzenini bozmamak adına eski yazılım sürümü kullanır. Ancak burada, programcının emeği de çoktur. Eğer ki bir yazılım uzmanı değilseniz, altyapı eski olsa da geliştiremeyecek iseniz, eklentilerinizi ve sitenizin altyapısını mutlaka güncel tutun. Yeni sürümler demek, daha güvenli olmanın diğer bir yoludur diyebiliriz. Kesin olmasa da...
  3. Sunucunuzun güvenliğine dikkat edin: Bir web siteniz var ise, bu sitenizin bir de sunucusu bulunur. Bu yüzden örneğin Linux kullanıcısı iseniz, birçok yazılım mevcut. Bu yazılımlar ile düzenli olarak, malware taraması yapabilirsiniz. Sürekli olmasa da, düzenli bir şekilde tarama yapmanız, sunucunuzun güvenliği için önem arz ediyor.
  4. Mümkünse firewall kullanın: Gerek sunucunuza erişim, gerek panele erişim ve veritabanı erişimi için firewall ile statik IP bazında kısıtlama getirmeniz, oldukça faydalı olacaktır. Bu şekilde olası saldırganlar daha sunucunuza, panelinize ve veritabanınıza erişemeden, bir nevi kapının dışarısında kalacaktır.
  5. Yaptıklarınıza dikkat edin: Web sitesi güvenliğini sağlama konusu aslında çok hassas bir konudur. Bu yüzden bilginiz yok ise, bilmediğiniz eklentileri kurmayın, gerekli görmeniz durumunda ise premium şablonları ücretli olarak satın alabilirsiniz. Yani zararlı kod içerebilecek eklenti, tema v.b. kullanımından kaçınmalısınız.

Sonuç olarak, web sitesi güvenliği nasıl sağlanır sorusuna bu şekilde yanıt verebiliriz. Ancak elbette daha birçok yol mevcuttur. Özetle; siteniz için güçlü şifre oluşturup, HTTPS protokolü ile ilerlemeniz oldukça yeterli olacaktır. Diğer maddeleri de dikkate almanızı tavsiye edebiliriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu