Tavsiyeler

İki Kısa Animasyon Filmi: A Joy Story: Joy and Heron ve Piper

İki Kısa Animasyon Filmi: A Joy Story: Joy and Heron ve Piper

Kısa animasyon filmlerini sever misiniz? Genellikle, hayatın olağan akışına ait; görülmeyeni gösterme, keşfedilmeyeni sunma, fark edilmeyeni fark ettirme gibi bir amaçla, birkaç dakikaya sığdırılmış çokça anlam içeren filmlerdir kısa animasyon filmleri. Mekan, kişi, obje vb. önemi yoktur. Hayal gücünün eşsiz malzemeleriyle, dilediğiniz bir mesajı izleyiciye verebilmek mümkün çoğu zaman. Ben, şahsen kısa animasyon filmlerine gerçekten çok değer veriyorum. Bu yazımda ise, sizlerle iki kısa animasyon filmi paylaşmak istiyorum.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz 10 Yerli Romantik Komedi Filmi

Kendi çizgilerimizle, kendi düşüncelerimizle ya da kendi kalıplarımızla ilerlerken, hayatın dinamiklerinin çok farklı işlediğini görürüz her zaman. Bu nedenle, bazen hiçbir şey istediğimiz gibi gitmez. Belki de bu nedenle, biraz esnek olabilmek, biraz ara vermek ve pencerenin dışına çıkmak gerekir. Her şeyi bilemeyiz, her şeyi öngöremeyiz elbette ama olayların içyüzü olabileceğini bilerek hareket etmek, en doğrusu olacaktır belki de. Hayatın içinden, kısa animasyon filmlerinin de bizlere anlatmak istediği gibi; gören gözler, gördüğünü unutmamalı belki de ve her şeyin bir anlamı olmalı.

AYRICA: Romantik Komedi Konulu Tavsiye Üç Kore Dizisi

İzlerken keyif alacağınızı, hüzünleneceğinizi ve farkındalıkla yüzleşeceğinizi düşündüğüm iki kısa animasyon filmini bırakıyorum aşağıya.

A Joy Story: Joy and Heron

A Joy Story: Joy and Heron - Animasyon Filmi

AYRICA: Bir Korku Şöleni: Tüm Zamanların En İyi Korku Filmleri

Geliştirilmesi üç yılı bulan A Joy Story: Joy and Heron kısa animasyon filmi, olaylara bakış açınızı yorumlayabilmeniz için muhteşem bir anlatım sunuyor bizlere. Bir köpek ile balıkçıl kuşunun hikayesini, birkaç dakikayla ifade ederken, aslında vermek istediği mesajı, saatlerce konuşsak yeterli olmaz.

AYRICA: Animasyon Dünyasında Unutulmaz Yapıtlar: Tüm Zamanların En İyi Animasyon Filmleri

Animasyon filminde, sahibi ile balık avlamak için tekneyle nehire açılan bir köpek görüyoruz. İsmi Joy. Joy, kendisine öğretileni yapmaya alışmış bir köpek. Sahibini ve onun sahip olduklarını korumak ve öğleden sonrası için keyifli bir vakit geçirmek, onun öncelikli görevi. Ancak işler, bir balıkçıl kuşu olan Heron'un keyifli vakitlerini sabote etmesiyle değişiyor.

AYRICA: Savaşın İzleri: Tüm Zamanların En İyi Savaş Filmleri

Heron, Joy'un sahibinin balıklara yem olarak kullandığı solucanları çalmak için sürekli tekneye uğruyor ve Joy ise onunla sürekli mücadele ediyor. Sahibi ise, hep Joy'u azarlıyor. Her seferinde geri püskürttüğü Heron'u, bu sefer Joy'un sahibi de fark ediyor ve Heron'u birlikte kovalıyorlar. Ancak Joy geri dönüp baktığında; Heron'un, solucanları, onu bekleyen yavruları için çaldığını görüyor. Hikaye ise burada anlam kazanıyor. Heron bir kez daha geldiğinde, onun solucanları almasına izin veriyor ve bir barış eli uzatıyor. Heron ise bu karşılıktan memnun olarak solucanları bebeklerine götürüyor, karşılığında ise ağız dolusu balık yakalayarak Joy ile sahibinin teknesine bırakıyor. Kalpleri ısıtan, yüzde tebessüm oluşturan bir hikaye.

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri (20 Adet)

Elbette, her canlının hayata olan bakışı farklıdır. Düşüncelerimiz, sınırlarımız, prensiplerimiz bizi biz yapar. Fakat, yaşamın bizim dışımızda da bilmediğimiz birçok anlamı olabileceğini kavramak gerek. Yaşamın birçok farklı biçimi olabilir, gözleriniz siz hangi yöne bakarsanız orayı görür ama bilinciniz her şeye açık olmalı. Sanırım, Oscar ödüllü, A Joy Story: Joy and Heron adlı kısa animasyon filmi, bu durumu özetleyen mükemmel bir örnek olmuş.

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri (30 Adet)

A Joy Story: Joy and Heron İzle

Piper

Piper - Animasyon Filmi

Sevdiğim ve izlemekten keyif aldığım bir diğer kısa animasyon filmi ise Pixar'ın sunduğu Piper filmi. Bir çulluk yavrusunun, korkuları ile yüzleşerek, hayatı öğrenmesini konu alan animasyon filmi, şüphesiz her yaştan insanın izlemesi gereken bir çalışma.

AYRICA: İçinde Kaybolacağınız Gerçek Olaylara Dayanan IMDb Puanı Yüksek Diziler

Animasyon filminde, deniz kenarındaki bir çulluk sürüsü, dalgalara maruz kalan çift kabuklu (midye, istiridye vb.) canlıları yemek için atılırlar ancak dalgalar geri geldiğinde ise çekilirler. Piper adındaki minik bir çulluk yavrusu ise, kendi yiyeceğini bulabilmesi için annesi tarafından deniz kıyısına çağırılır. Artık, hayatı öğrenmeli ve kendi yiyeceklerini kendi avlayabilmelidir. Piper, büyük bir coşkuyla kıyıya doğru koşar ve çullukların içerisinde, deniz kumunu didikleyerek yemeğini aramaya başlar. Fakat, etrafındaki çullukların birden, kıyıya doğru koşması dikkatini çeker. Dönüp baktığında ise kocaman bir deniz dalgasının üzerine doğru geldiğini görür, kaçmaya fırsat bulamadan dalga ona çarpar.

AYRICA: Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler - 5 Film Tavsiyesi

Piper, dalgadan çok korkmuştur ve tekrar yuvasına koşar. Yuvasında iken kıyıya çarpan dalgaları izler ve ürker. Ancak, bu korkunun üstesinden gelmek zorundadır. Cesaretini toplayarak yeniden kıyıya doğru koşar ve orada, kumun içerisine gizlenerek avını arayan minik bir canlı ile karşılaşır. Bu ona bir fikir verir.

AYRICA: Aamir Khan'ın Umudumuzu Alevlendiren 5 Filmi - Aamir Khan Film Önerileri

Kıyıya yaklaşıp o canlıyı izler ve son anda dalganın geldiğini gördüğünde ise tıpkı o canlı gibi, kumu kazarak içerisine saklanmaya çalışır. Dalga onun üzerine geldiğinde; suyun altında gözlerini açar ve eşsiz manzara karşısında büyülenir. Hem aradığı bütün kabuklu yiyecekler oradadır, hem de artık su altında olmanın büyüleyici yanını keşfetmiştir. Bu eşsiz deneyim Piper'ı heyecanlandırır ve diğer çulluklar dalga geldiğinde kaçarken o kumu kazıyarak içerisine konuşlanır ve dalgayı coşkuyla karşılayıp avını da kolaylıkla yakalar.

AYRICA: İzlemeniz Gerektiğini Düşündüğümüz Tom Hanks Film Önerileri

Eğlenceli, sevimli ve kesinlikle verdiği önemli mesajla, başta da söylediğim gibi her yaştan insanın muhakkak izlemesi gereken bir animasyon filmi Piper. Her insan, onu yönlendiren olsun/olmasın, ona nasihat veren olsun/olmasın bir şekilde yolunu kendisi çizer. Büyüdükçe diğerlerinden ayrılır, kendi yöntemlerini keşfeder ve hayata kendi yöntemleriyle tutunur. Bunu yaparken ise hayattan keyif almanın bir yolunu muhakkak bulur.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Kış Temalı Filmler

Piper Animasyon İzle

Bu yazımda sizlerle, keyifle izlediğim iki kısa animasyon filmini paylaşmak istedim. A Joy Story: Joy and Heron ile Piper kısa animasyon filmlerini daha önce izlemedi iseniz eğer, mutlaka izlemenizi öneririm. Kısa animasyon filmleri olduğu için, her biri birkaç dakika uzunluğunda. İzlerken sıkılmayacağınıza eminim. Keyifli seyirler diliyorum.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu