Tavsiyeler

Keyifle İzleyeceğiniz 10 Yerli Romantik Komedi Filmi

Yerli Romantik Komedi Filmleri

Romantik komedi denildiğinde akla mutlu sonla biten, birbirine deli gibi âşık çiftlerin hikâyelerinin anlatıldığı filmler gelir hiç şüphesiz. Özellikle son zamanlarda biraz gülmek, aşkın o sıcacık varlığını kucaklamak, tatlı hikâyelerin içerisine çekilmek istiyor iseniz keyifle izleyeceğinizi düşündüğümüz 10 romantik komedi konulu yerli film listesini sizlerle de paylaşıyor olacağız. Asla eskimeyen, mutlu hikâyelerin anlatıldığı filmler her zaman izlenecekler listesinde kendine yer edinebiliyor, biliyorsunuz. Canınız romantik komedi filmi izlemek istediğinde eski yeni fark etmiyor, size iyi gelebilecek filmleri tercih edebiliyorsunuz. Sizlerle paylaşacağımız filmler de, asla eskimeyen yerli romantik komedi filmleri olacak. Dilerseniz 10. sıradaki film önerimizle listemize başlayalım.

AYRICA: Romantik Komedi Konulu Tavsiye Üç Kore Dizisi

Yerli Romantik Komedi Filmleri - Mutlu Hikayelerin Anlatıldığı Filmler

10. Mutluluk Zamanı

Yerli Romantik Komedi Filmleri - Mutluluk Zamanı

AYRICA: Aamir Khan'ın Umudumuzu Alevlendiren 5 Filmi - Aamir Khan Film Önerileri

Başrollerinde Barış Arduç ve Elçin Sangu’nun yer aldığı Mutluluk Zamanı filmini mutlaka izlemelisiniz. Mert (Barış Arduç), müşterilerini hayata karşı ayakları dimdik yere basan insanlara dönüştüren bir şirketin sahibidir. Geçmişiyle yüzleşmekten kaçınarak kendi mükemmel hayatını yaratmayı başaran Mert ile tüm hayatını geçmişinin izinde yaşayan Ada'nın (Elçin Sangu) yolları sürpriz bir şekilde kesişir. Mert'in, ilgisini çeken bu genç ve güzel kadına karşı hissettikleri, onu tanıdıkça karşı koyamayacağı bir aşka dönüşecektir.

AYRICA: Aşkı İliklerinize Kadar Yaşatacak Yılbaşı Temalı Romantik Filmler

9. Evcilik Oyunu

Yerli Romantik Komedi Filmleri - Evcilik Oyunu

Gülşen Bubikoğlu ve Tarık Akan’ın başrolünde yer aldığı 1975 yapımı yerli filmde, Nazlı (Gülşen Bubikoğlu), zengin bir iş adamı olan Mümtaz Bey'in kızıdır. Mümtaz Bey, yıllar önce kızı Nazlı’yı, Adana’da çiftlik sahibi olan Rıfkı Bey’in oğlu Adnan’a beşik kertmesi olarak söz vermiştir. Yıllar geçtikten sonra Adnan, okumuş mühendis olurken babası Rıfkı Bey bir gün İstanbul’a gelerek Mümtaz Bey'e verdiği sözü hatırlatır. Nazlı bu durumun üzerine Rıfkı Bey’e kötü sözler söyler. Adana'ya dönen Rıfkı Bey, durumu Adnan'a anlatır. Öfkelenen Adnan, İstanbul'a gelerek Nazlı'ya kendini farklı bir isimle tanıtır ve hikâye böyle başlar.

8. Sevimli Tehlikeli

Yerli Romantik Komedi Filmleri - Sevimli Tehlikeli

Başrollerinde Şükrü Özyıldız ve Ayça Ayşin Turan’ın yer aldığı Sevimli Tehlikeli, etkisinden çıkamayacağınız duygu yüklü romantik bir film olarak karşımıza çıkıyor. Zarok (Şükrü Özyıldız), uzun yıllar önce henüz beşikte olan bir kız çocuğunu kaçırıp, ailesinin ömür boyu büyük acılar yaşamasına sebep olur. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen vicdan azabı peşini bırakmaz. Vicdan azabını hafifletmek için, daha önce kaçırdığı kızı tekrar kaçırarak gerçek ailesine geri götürmek ister. Fakat aşkın kapısını çalacağından habersizdir. Hem gülüp hem de duyguların içerisine çekileceğiniz bir film!

7. Ağır Romantik

Yerli Romantik Komedi Filmleri - Ağır Romantik

Başrollerinde Onur Tuna ve Tuvana Türkay’ın bulunduğu Ağır Romantik filminde, tesadüf eseri tanışan ve birbirine âşık olan iki insanın hikâyesi anlatılıyor. Aslı (Tuvana Türkay), konservatuvarda okuyan genç bir kızdır. Bir gün Beyoğlu’nda yürürken, kapkaççı tarafından çantası çalınır. O sırada olaya tanıklık eden Kerem (Onur Tuna), Aslı’ya yardım eder ve hemen çantasını bularak ona teslim eder. Bu tanışma onları zaman içerisinde ciddi bir ilişkiye doğru götürür ancak Kerem, asıl kimliğini Aslı’dan saklamıştır. Aslı onu bir finans uzmanı zannederken, aslında Kerem’in babası, İstanbul’un en büyük kapkaç çetesinin başındadır. Aslı’nın dayısı ise emniyet müdürüdür ve bu kapkaç çetesini çökertmek istemektedir. Bütün bu engeller bu aşkın önüne geçebilecek midir?

6. Organik Aşk

Yerli Romantik Komedi Filmleri - Organik Aşk

Başrollerinde Gizem Karaca ve Mustafa Mert Koç’un bulunduğu Organik Aşk, Bülent ve Esma’nın hikâyesini anlatmaktadır. Bülent, babasının parasıyla hayatını sürdüren umursamaz bir gençtir. Babası Celal ona kendi ayaklarının üzerinde durması için bir ay müddet verir yoksa mirastan men edilecektir. Bülent, bu bir ayda bir yandan ayaklarının üzerinde durmak için mücadele verirken, diğer yandan kendi düğününden kaçan Esma ile karşılaşır. Üstelik Esma’nın peşinde abisi ve ailesi vardır. Bülent ve Esma bu süreçte birbirine âşık olur. Acaba kader onları nereye sürükleyecektir?

5. Aşk Taktikleri

Yerli Romantik Komedi Filmleri - Aşk Taktikleri

Başrollerinde Demet Özdemir ve Şükrü Özyıldız’ın olduğu Aşk Taktikleri filminde, karşı cinsleri çözdüğünü düşünen bir kadın ve bir erkeğin tatlı iddialaşması üzerine gelişen olaylar anlatılmaktadır. Moda tasarımcısı olan Aslı, erkekleri çok iyi anladığını iddia etmektedir. Reklamcı olan Kerem ise, kadınları çok iyi anladığını dile getirir. Bu ikili, bir iddiaya girer ve birbirlerini kendilerine âşık etmek için çeşitli aşk taktikleri uygulamaya başlar ancak işler hiç beklemedikleri kadar derinleşir.

4. Aşk Seni Bulur

Yerli Romantik Komedi Filmleri - Aşk Seni Bulur

Başrollerinde, Fırat Kaya ve Aslı Şimşek’in bulunduğu filmde, esnaf Haydar’ın oğlu Kerem ile, mahalleye yeni taşınan Melek’in hikayesi anlatılmaktadır. Fizik mühendisi olan Kerem, Melek’i ilk gördüğü andan beri ondan hoşlanır. Mahalle esnafı, Kerem’e destek olmak için, Melek ile ikisini bir araya getirecek planlar yapar. Aşk ve iş hayatında türlü şanssızlıklar yaşan Melek, Kerem’in aşkına karşılık verecek midir?

3. Ateş Böceği

Yerli Romantik Komedi Filmleri - Ateş Böceği

Başrollerinde, Tarık Akan ve Necla Nazır’ın yer aldığı romantik komedi filminde, Tarık ve Necla’nın hikâyesi anlatılmaktadır. İşportacı olan Tarık, müşterisini soyan adamı yakalamak için çözüm yolu ararken karşısına daha çok para kazanma fırsatı çıkar. Bu uğurda karşısına çıkan yankesici Necla ile ortak olurlar. İkili birbirine karşı güvensiz olsa da, zamanla birbirlerine âşık olacaklardır. Bu tehlikeli macera bittiğinde kalplerindeki anlam veremedikleri acı onları yeniden bir araya getirecektir.

2. Aşk Geliyorum Demez

Yerli Romantik Komedi Filmleri - Aşk Geliyorum Demez

Başrollerinde Tolgahan Sayışman ve Bergüzar Korel’in yer aldığı filmde, Ali ve Gözde’nin hikâyesi anlatılmaktadır. Bir han esnafının oğlu olan Ali yakışıklı ve çapkındır. Gözde ise, esnafın çalıştığı hanı satın alan müteahhidin kızıdır. Gözde’nin babası, hanı yıkmak ve yerine alışveriş merkezi yapmak istemektedir. Handa çalışan esnaflardan dükkânlarını boşaltmaları istenince esnaf bir plan yapar ve Ali’den, müteahhidin kızı Gözde’yi etkileyerek hanı kurtarmasını ister. Esnafın planıyla bir araya gelen Ali ve Gözde çok geçmeden birbirine âşık olur.

1. Rüyanda Görürsün

Yerli Romantik Komedi Filmleri - Rüyanda Görürsün

Burcu Özberk ve Murat Boz’u bir araya getiren Rüyanda Görürsün filminde, Engin ve Pelin’in hikâyesi anlatılmaktadır. Başarıya ve güce düşkün olan Engin ile ortasınıf bir ailenin kızı olan ve hayatını doğru kişinin bir gün gelip kendisini bulacağını düşünerek geçiren Pelin’in yolları bir partide kesişir. Gecenin sonunu hatırlamayan ikili, uyandıklarında kendilerini bambaşka bir dünyanın içerisinde bulurlar. Engin ve Pelin evlenmiş, üstelik eski hayatlarındaki hallerinden eser kalmamıştır. Bir kâbusu yaşadıklarını düşünen çift, birbirlerine tahammül edemeyen evli bir çift haline gelir ve bu rüyadan uyanmanın yollarını arar. Ancak çok geçmeden birbirlerine bağlanırlar ve bir gün bu rüya bitip de eski hallerine tekrar döndüklerinde, aşklarını gerçeğe dönüştürebilecekler midir?

Bu yazımızda sizlerle birbirinden keyifli, yerli romantik komedi filmleri paylaştık. Eğer izlemedi iseniz yerli romantik komedi konulu 10 film listemize mutlaka bir şans vermenizi tavsiye ederiz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu