Tavsiyeler

İçinde Kaybolacağınız Gerçek Olaylara Dayanan IMDb Puanı Yüksek Diziler

Gerçek Olaylara Dayanan Diziler

Kendinize ayırdığınız zamanda, şüphesiz ki yapılabilecek en iyi şeylerden birisi film ya da dizi izlemek. Eğer, uzun soluklu bir maceraya atılmak istiyor iseniz, elbette diziler en iyi seçenek. Ancak bu sefer de, acaba hangi diziye başlasam? Hangi diziyi izlesem? diyorsanız işte sizlerle, gerçek olaylara dayanan IMDb puanı yüksek dizilerin bir listesini paylaşıyoruz.

AYRICA: Sinema Dünyasında En Çok Yakıştırılan Hollywood Çiftlerinin Yıllar Süren Dostlukları

Dizi izlemek bir keyif olsa da, gerçek olaylardan esinlenerek hazırlanmış dizileri izlemek bambaşka bir keyif veriyor hiç şüphesiz. Gerçeklerin hikayesi her zaman ilgi çeker ne de olsa! Bu nedenle; birbirinden kaliteli, birbirinden başarılı gerçek olaylardan uyarlanan dizilerin listesini hemen aşağıya bırakıyoruz. Beğeneceğinizden ise çok eminiz!

AYRICA: İzlenecekler Listenize Ekleyebileceğiniz Tavsiye Kore Dizileri

The Crown (IMDb 8.7)

Netflix'in gündem olmayı başaran dizisi The Crown, II. Elizabeth'in hikayesini, saltanatını konu alan, gerçek olaylara dayanan, siyasi ve kişisel ilişkileri ekrana taşıyan bir dizi.

AYRICA: Only Murders in the Building Birinci Sezon İncelemesi

IMDb Puanı Yüksek Diziler - The Crown

AYRICA: Romantik Komedi Konulu Tavsiye Üç Kore Dizisi

Alias Grace (IMDb 7.9)

19. yüzyılında geçen Alias Grace dizisinde, Grace Marks'ın, bir çalışanı olduğu evin baş kahyasını öldürmekle suçlanması ve hapse girmesi anlatılır. Aradan geçen yıllardan sonra, Grace Marks yaşadıklarını bir psikiyatr ile paylaşacaktır. Margaret Atwood'un aynı adlı romanından uyarlanan dizi, yaşanmış, gerçek bir olaya dayanıyor.

AYRICA: Bir Korku Şöleni: Tüm Zamanların En İyi Korku Filmleri

IMDb Puanı Yüksek Diziler - Alias Grace

AYRICA: Animasyon Dünyasında Unutulmaz Yapıtlar: Tüm Zamanların En İyi Animasyon Filmleri

Narcos (IMDb 8.9)

Suç dünyasının en büyük uyuşturucu lordu Pablo Escobar'ın hayatını konu alan dizide, dünya çapına yayılmış olan bir uyuşturucu şebekesini çökertmeye çalışan kolluk kuvvetlerinin yaşadıkları konu ediliyor. Mutlaka izlenmesi gereken bir dizi!

IMDb Puanı Yüksek Diziler - Narcos

AYRICA: Savaşın İzleri: Tüm Zamanların En İyi Savaş Filmleri

American Crime Story (IMDb 8.5)

Amerikan tarihindeki, yaşanmış, en önemli suçları ekrana taşıyan dizide, her sezonda bu suçlar kapsamlı bir şekilde ele alınıyor. İlk sezonda yüzyılın davası olarak bilinen Orenthal James Simpson davası işleniyor. Eski bir Amerikan futbolcusu olan O.J. Simpson, eski eşini ve onun sevgilisini öldürmekten yargılanmıştı. İkinci sezonda ise ünlü moda tasarımcısı Gianni Versace'in ölümü aydınlatılıyor.

IMDb Puanı Yüksek Diziler - American Crime Story

Genius (IMDb 8.4)

Adeta bir şaheser diyebileceğimiz, National Geographic Channel'in bu çalışmasında; her sezonda, dünyanın birbirinden başarılı bilim adamlarının hikayesi ekrana taşınıyor. Bu, bilim adamlarının özel hayatlarına, yaşamlarına ve bakış açılarına yakından bakmamızı, onları daha iyi tanımamızı sağlayan belgesel tadında olan diziyi kaçırmamanızı tavsiye edebiliriz.

IMDb Puanı Yüksek Diziler - Genius

Victoria (IMDb 8.2)

Gerçek bir hikayeden esinlenen dizide, bir sabah yatağında Büyük Birtanya'nın yeni kraliçesi olarak uyanan Victoria'nın; aşk, tutku, ihtiras ve entrikalarla dolu, siyasi - politik oyunlarla çevrili yaşamı izleyiciye aktarılıyor.

IMDb Puanı Yüksek Diziler - Victoria

John Adams (IMDb 8.6)

Amerika'nın bağımsızlık savaşı ve kuruluş aşamasının ilk 50 yılına odaklanan dizide, idealist bir avukat olan John Adams'ın dramatik ve politik hayat hikayesi konu ediliyor.

IMDb Puanı Yüksek Diziler - John Adams

Sizlerle, bu içeriğimizde, gerçek olaylara dayanan dizilerin bir listesini paylaştık. IMDb puanları oldukça yüksek olan bu dizileri daha önce izlemedi iseniz, mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz!

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu