Tavsiyeler

Mutsuz Sonla Biten Aşk Filmleri: Kavuşamayan Aşıkların Hikayeleri

Mutsuz Sonla Biten Aşk Filmleri

Bir efsane vardır bilirsiniz; "İki kişi birbirini severse, bu sevgi olur. Biri kaçar, diğeri kovalarsa bu, aşk olur. İkisi de sever lakin kavuşamazsa bu, efsane olur." Tam da bu efsaneye uyan birçok film izledik bugüne kadar. Bugün aklımızın bir köşesinde kira vermeden yaşamaya devam eden o filmler, aradan yıllar geçmesine rağmen ilk günkü tazeliğiyle insanı hüzünlendirmeye devam ediyor. Bir söz, bir şarkı o filmleri hatırlatıyor ve kaç kere izlemiş olursak olalım, tekrar izliyoruz. Mutlu sonları seviyor olsak da, sanırım efsaneleşmiş aşkların yarattığı acılardan, içimizde bir yerlerde bu durumdan adeta zevk duyan bir parça var. Yani aşkın yarattığı acıyla besleniyoruz! Ve kavuşamamanın verdiği o hüzünle...

AYRICA: Romantik Komedi Konulu Tavsiye Üç Kore Dizisi

Ne diyebiliriz ki? Bir efsanenin parçaları olmak mı, aşık olmak mı, yoksa sevmek mi? Kader önünüze ne getiriyor ise, hepsine talip olabilirsiniz. Ancak! Bugün, şu saat ve şu dakikada, bırakın her şeyi! Çünkü bu içeriğimizde sizlerle, bugün hala etkileyici hikayeleriyle efsaneleşen filmlerin bir listesini paylaşıyoruz. Özellikle gönül işlerinden dolayı kırgın, yorgun ve umutsuzsanız bu film listesi tam size göre!

AYRICA: Bir Korku Şöleni: Tüm Zamanların En İyi Korku Filmleri

Mutsuz Son Filmleri

AYRICA: Animasyon Dünyasında Unutulmaz Yapıtlar: Tüm Zamanların En İyi Animasyon Filmleri

Mutsuz sonlu aşk filmleri demek istemeyiz aslında! Biz onları, unutulmayan sonlara sahip aşk filmleri olarak nitelendiriyoruz... Kavuşamayan aşık filmleri, mutsuz sonlu aşk filmleri ya da sizler ne demek isterseniz deyin, bu filmler bugün hala hatırlanıyor, insanda yarattığı derin hüzne rağmen hala izleniyor! E o zaman, hadi gelin yine yeniden bu filmleri izleyelim!

AYRICA: Savaşın İzleri: Tüm Zamanların En İyi Savaş Filmleri

Kasımda Aşk Başkadır (Sweet November)

Kasımda Aşk Başkadır (Sweet November)

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri (20 Adet)

Charlize Theron ve Keanu Reeves'in başrollerini paylaştıkları Kasımda Aşk Başkadır filmi, en kötülerin seçildiği kategorilerde aday olarak gösterilmiş olsa da, işlediği hikaye ve yarattığı o havayla, aşkın layıkıyla yaşanamadığı filmlerden. Hüzün veren bir hikayesi var. Sara adındaki bir kadın, hayatında her ayını farklı bir erkekle geçirmektedir.

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri (30 Adet)

Bir gün Nelson adında tipik bir iş adamı ile tanışıyor ve ona Kasım ayı boyunca kendisiyle yaşamasını teklif ediyor. Sara'nın yanına taşınan Nelson, Sara'nın hiç beklemediği birisi ve hayatında ilk kez, gerçekten bir adama aşık oluyor. Ancak Sara kanser ve Nelson'dan ayrılmak istiyor. O son sahne, gerçekten de insanın içinde bir şeylerin kırılmasına neden oluyor!

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Karışık Film Listesi (16 Film)

Titanik (Titanic)

Titanik (Titanic)

AYRICA: Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler - 5 Film Tavsiyesi

Evet! Belki de en kült aşk filmlerinden birisidir Titanik! Hala etkileyiciliğini korumayı başarıyor. Film boyunca ünlü yönetmen James Cameron'un yarattığı o büyülü dünyayı izlemek ayrı bir keyif veriyor insana. Titanik, gerçekten başarılı bir prodüksiyona ve hikayeye sahip elbette! Onu bugün hala unutulmaz kılan şey ise filmin iki ana karakterinin kavuşamaması, yani birer efsaneye dönüşmeleri!

AYRICA: Aamir Khan'ın Umudumuzu Alevlendiren 5 Filmi - Aamir Khan Film Önerileri

Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio'nun devleştiği bu filmde; birinci sınıf yolcularından olan genç ve güzel olan Rose ile gemiye son anda binen, sıradan bir yolcu olan Jack'in ölümsüz aşkı anlatılıyor. Yaşadıkları aşkı ne sınıf farkı, ne de diğer engeller durdurabiliyor! Yalnızca ölüm onları ayırıyor! Sanırım ki, efsane bir aşka ancak böyle bir son yakışırdı. Hala izlemeyen var mı acaba?

AYRICA: İzlemeniz Gerektiğini Düşündüğümüz Tom Hanks Film Önerileri

Bir Gün (One Day)

Bir Gün (One Day)

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Kış Temalı Filmler

Anne Hathaway ve Jim Sturgess'in bugün hala keyifle izlenen filmi One Day, biliyorsunuz ki David Nicholls'ın kitabından beyaz perdeye uyarlandı. İzlemeye başladığınızda kendinizi tamamen akışa bıraktığınız bir film olan Bir Gün'de, Emma ve Dexter'ın arkadaşlıklarının zaman içerisinde bir aşka dönüşmesi konu ediliyor.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz 10 Yerli Romantik Komedi Filmi

İlk kez üniversiteden mezun olduktan sonra tanışan ikili, birbirine tamamen zıt karakterlere sahip olmasına rağmen uzun yıllar boyunca her 15 Temmuz'da bir araya geliyor ve vakit geçiriyorlar. Hikayeleri onları artık gerçek aşkın tamamen yanı başında olduğu o evreye götürüyor. Artık mutlular ve her şey tamam dediğiniz bir anda, ölüm, hikayelerine bitiş noktasını koyuyor. Hüzünlüydü, tatlıydı, keyifliydi. O son sahne gerekli miydi? Bilmiyorum ancak bugün hala unutulmaz bir film olduğuna göre, istenen etkiyi bırakmış demek ki!

AYRICA: İçinde Kaybolacağınız Gerçek Olaylara Dayanan IMDb Puanı Yüksek Diziler

Aynı Yıldızın Altında (The Fault in Our Stars)

Aynı Yıldızın Altında (The Fault in Our Stars)

AYRICA: Tavsiye Filmler: Top Gun ve Top Gun: Maverick Film Yorumu

İnsanda gerçekten derin bir hüzün bırakan filmlerden birisi de Aynı Yıldızın Altında filmidir hiç şüphesiz. Bir kez daha izlemeyi düşündüğünüzde sizi durup düşündüren bir film. Shailene Woodley ve Ansel Elgort'un başrollerine hayat verdiği The Fault in Our Stars, yine bir kitaptan uyarlama olarak beyaz perdede yer aldı.

Ciğerlerine yayılmış kanser ile mücadele eden Hazel ile kanseri daha önce yenen ancak bu uğurda bacağını kaybeden Augustus'un hikayesi anlatılıyor. Bir kanser hastalarının bir araya geldiği grupta tanışan ikili, gün geçtikte birbirine aşık oluyor. Film boyunca Hazel'e bir şey olacak ve bu büyülü aşk bitecek korkusuyla beklerken, hikaye sizi tam ters köşeden vuruyor! Yıkıcı bir finaldi, acısı hala tazedir. Bu filmi, ikinci kez izlemedim, izlemek istemedim.

Senden Önce Ben (Me Before You)

Senden Önce Ben (Me Before You)

Senden Önce Ben filmi de, Aynı Yıldızın Altında filmine benziyor biraz, fakat her açıdan farklı bir havası var. Emilia Clarke ve Sam Claflin'in, Louisa ve Will karakterlerine hayat verdiği Senden Önce Ben filminde, hayatını aksiyonun, maceranın en dibinde geçirmiş, yaşamı doruğunda yaşamayı seven Will'in, geçirdiği bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum kalmasıyla beraber girdiği bunalıma dikkat çekiliyor.

Hayatını hep gölgede geçiren Louisa ise Will'in bakıcısı olarak işe giriyor. Başta anlaşmanın yolunu bir türlü bulamasalar da Louisa'nın neşeli ve masum halleri Will'in etkilenmesine neden oluyor. Ancak ona duyduğu aşk bile, yaşama duyduğu nefretin önüne geçemiyor. Üzücü bir sondu fakat anlayabiliyorduk sanırım.

Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı (Blade Runner 2049)

Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı (Blade Runner 2049)

Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı, sanırım herkesin sevebileceği tarzda bir film değil ancak buruk bir hikayeye sahip. Film, 1982 yapımı Blade Runner'ın devam filmi olarak 2019 yılında vizyona girdi. İlk filmde bir dedektifin, var olan bütün taklitçileri bulup öldürmesi ve o taklitçilerden (insan modeli verilerek üretilen robotlar) birisine aşık olduğu için onu öldüremeyip saklaması konu ediliyordu. Filmin sonunda aşklarını koruyarak kaçan bu ikilinin hikayesi, Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı'nda devam ediyor ancak ne yazık ki mutlu bir son yok! İlk filmde kaçarak kurtulan dedektif Rick ve Rachel'ın mutluluğunun, ikinci filmde çok sürmediğini görüyoruz. Sevdiği kadını kaybeden Rick, gözlerden uzak bir yerde yaşamını sürdürürken onu bulmaya gelen Memur K. ile yeniden geçmişine dönüyor!

Rachel ve Rick'in hikayesini distopik bir evrende bizlere sunan, hem distopik hem de bilim kurgu dalında bir başyapıt eseri ortaya koyan ünlü yönetmen Ridley Scott'un yerini ikinci filmde Denis Villeneuve alıyor. Filmin havası için bile izlenir! Filmler bittiğinde ben ne izledim? diye düşünebilirsiniz ama bence sinema tadını iyi bilenler, beğenecektir! Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı'nda öyle tutkulu, yoğun, acı veren bir aşk beklemeyin. İlk film Blade Runner tam da bu konuya sahip ancak bu bir devam filmi olduğu için, ilk film mutlu sonla bitse de, ikinci film ne yazık ki öyle olmadı. Kaçarak kurtulan iki aşığın, hikayelerinin bir noktaya kadar devam ettiğini görmek, hüzün verici! Bu filmi izlemeden önce, serinin ilk filmini, yani Blade Runner'ı izlemenizi tavsiye ederim. Harrison Ford ve Sean Young'un müthiş uyumu sizin de aklınızı başınızdan alacaktır diye düşünüyorum.

Elbette ikinci filmde, Ryan Gosling ve Ana de Armas'ın hikayesi de dikkat çekiyor. Bir android yazılıma hayat veren Ana de Armas, Memur K.'nin yakınlık duyduğu tek kadın rolünde. Memur K. (Ryan Gosling) ise kötülerin onu yok etmesini çaresizlikle izliyor! Film başlı başına dram diyebilirim. Ryan Gosling ve Ana de Armas'ın uyumu da yabana atılamaz asla!


Evet... İçeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayım! Mutsuz sonlu aşk filmleri listesi içerisine girebilecek birçok film var elbette, ancak şimdilik bu kadar yeterli diyelim... Etkileyici sonlarıyla bugün hala hatırlanan, unutulmayan sonlara sahip bu aşk filmlerinden hangilerini izlediniz? Sevenlerin bir türlü kavuşamadığı o aşk filmlerini kimler izliyor? deriz ancak yine de bizler de bu filmleri izlemekten alıkoyamayız kendimizi.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu