Tavsiyeler

Marvel Sinematik Evreninin İlk Filmi: Iron Man (Demir Adam) Film Üçlemesi

Iron Man (Demir Adam) Film Serisi

Marvel'in yarattığı evrenin, giriş anahtarı olan Iron Man serisi, izlenmesi gereken harika bir üçlemeden oluşuyor. Başrollerini Gwyneth Paltrow, Robert Downey Jr'in paylaştığı bu filmlerden bir ve ikincisini Jon Favreau, üçüncüsünü ise Shane Black yönetiyor. Çizgi roman yazarı Stan Lee'nin, Demir Adam serisinden sinema perdesine aktarılan Iron Man, beklenilenden çok daha fazla başarıya ulaşınca serinin diğer filmlerinin yanında, Stan Lee'nin yarattığı birçok süper kahramanın da sinemada kendi yerini almasıyla, Marvel dünyası, izlemesi keyifli bir film şölenine dönüştü. Iron Man'in yeri ise kesinlikle bambaşka. Robert Downey Jr'in muzip karakteri, çizgi film kahramanı Tony Stark'ı harika bir somut örneğe dönüştürdü. İzlerken keyif almadan edemeyeceksiniz. Bu yazımızda Demir Adam serisini yorumladık. Demir Adam film konusu nedir? araştırıyor iseniz, yazımızı keyifle okuyacağınızı düşünüyoruz.

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri (20 Adet)

Iron Man'ın kendi hikâyesinin anlatıldığı bu üç filmin dışında, Tony Stark karakteri, Marvel evrenine ait birçok filmde de yer alıyor. Eğer, izlemek isterseniz, Marvel sinema filmlerini sırasıyla izleyerek, Avengers ekibinin oluşumuna şahitlik ederken, diğer yandan da Tony Stark'ı da izleyerek kendinizi ödüllendirmiş olursunuz. Zira, Robert Downey Jr, harika bir karakter yaratmış! Avengers ekibinde, benim en sevdiğim süper kahraman Iron Man'dir. Sebebi zırhı değil, kesinlikle zekası! Ancak zırhının da müthiş olduğunu söylemeden geçemeyiz elbette.

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri (30 Adet)

Iron Man (Demir Adam) Film Üçlemesi

Iron Man - Demir Adam 1

Iron Man - Demir Adam 1

Ülkesi için silah üreten, Stark Endüstrisinin CEO'su Tony Stark oldukça zeki bir iş adamıdır. Babasının izinden giderek şirketini yönetiyor ve birbirinden harika silahlar üretiyordur. Bu dahi mucit, yeni ürettiği füzelerin test edilmesi için Afganistan'a, onu bekleyen silahlı birliklerin yanına gider. Yolda konvoya bir saldırı yapılır ve Tony Stark ciddi bir şekilde yaralanır.

AYRICA: İzlemeniz Gerektiğini Düşündüğümüz Tom Hanks Film Önerileri

Gözlerini açtığında, kendini teröristler tarafından esir alınmış bir halde bulur. Saldırıda vücuduna birçok şarapnel parçası girmiştir. Esir kaldığı odada, ona yardım eden doktor sayesinde hayatta kalır. Doktor çıkaramadığı şarapnel parçalarının kalbine gitmesini engellemek için, göğsüne aküye bağlanmış bir mıknatıs yerleştirmiştir.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Karışık Film Listesi (16 Film)

Teröristler, Tony'den silah üretmesini aksi halde onu öldüreceklerini söyler. Tony, ürettiği silahların teröristlerin elinde katliamlara sebep olduğunu görünce büyük bir pişmanlık yaşar ve bir plan yapar. Doktorun yardımıyla kalbine doğru ilerleyen şarapnel parçalarını durdurmak ve onu ayakta tutmak için bir enerji kaynağı geliştirir.

AYRICA: Tavsiye Film: Cennetin Rengi (The Color of Paradise)

Kurşun geçirmeyen, giyilebilir, atış gücüne sahip büyük bir zırh icat eder. Bu zırh teröristlerin elinden kaçmak için tek seçenekleridir ve bunu başarır da. Zor durumda yarattığı bu icat ona yeni bir fikir verir ve zırhı geliştirmek için çalışmalara başlar. İşin sonunda mükemmel, giyilebilir bir zırh ortaya çıkarır. O artık hem Tony Stark hem de Iron Man'dir. Ancak her hikâyede olduğu gibi, bu hikâyede de bir kötü adam vardır ve Tony'i öldürmeye ant içmiştir.

AYRICA: Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler - 5 Film Tavsiyesi

Iron Man - Demir Adam 2

Iron Man - Demir Adam 2

Tony Stark, Iron Man'in kendisi olduğunu açıkladıktan sonra devlet tarafından zırhın teslim edilmesi konusunda baskı görür ancak yine de zırhı teslim etmez. Barışı her daim sağlayabilecek olan bu zırh, savaş için üretilen silahlardan daha iyidir ve Tony, Iron Man'in ta kendisidir.

AYRICA: Köpek Balığı Temalı Filmler - 20 Film Tavsiyesi

Yani her şey yolundadır. Diğer yanda, Tony'den intikam almak için gün sayan ve hazırlık yapan Rus adamı İvan Vanko, tıpkı Tony Stark gibi zeki bir mucittir. Ölüm döşeğindeki babasına, Stark ailesinden intikam almak için söz verir ve bunun için de Tony'i alt edebilecek bir silah hazırlar.

AYRICA: Gerçek Yaşamdan Uyarlanan Köpek Filmleri - En İyi Köpek Filmleri

Tony, bu adamla karşılaştığında canını bir şekilde kurtarır ama itibarı o kadar da kurtarılabilir durumda değildir. Iron Man, zırhın bir tehlike teşkil etmediğini göstermek ve intikam için karşısına çıkan bu adama dersini vermek zorundadır.

AYRICA: İzlenecekler Listenize Ekleyebileceğiniz Tavsiye Kore Dizileri

Iron Man - Demir Adam 3

Iron Man - Demir Adam 3

Tony Stark, yaşadığı yaşam boyunca birçok hata yapmış bir insandır. Bazen farkına bile varmadan yaptığı hatalardan birisi, yıllar sonra karşısına çok büyük bir tehdit olarak çıkar. Hayatındaki kadının da hayatını tehdit eden bu düşman, bugüne kadar karşılaştığı birçok düşmandan daha zorludur.

İnsanların vücudunu değiştiren, ona sonsuz yaşam vadeden düşmanın yarattığı kargaşa, Tony'i zorla içine çeker. Tony bir yandan dünyanın farklı yerlerinde saldırı gerçekleştiren Mandarin adlı terörist grubuyla uğraşırken, diğer yandan da hayatta kalmanın mücadelesini verecektir.

Bu uğurda mükemmel zırhları onu asla yalnız bırakmayacaktır.


Marvel evreninin, belki de en sevilen serisi Demir Adam (Iron Man) serisidir diyebiliriz. Bu yazımızda birbirinden başarılı Demir Adam (Iron Man) film konularından bahsettik. Tony Stark denildiğinde o bilindik replik kulaklarımızda çınlıyor olabilir: Dahi, milyoner ve playboyun, bu üç filmini keyifle izlediğinize ve izleyeceğinize eminiz. İyi seyirler.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu