Tavsiyeler

Furacin %0,2 Merhem (Krem) Nedir? Furacin Merhem Ne İçin Kullanılır?

Furacin Merhem (Krem) Nedir?

Kişinin rutin yaşamı içerisinde en sık karşılaştığı enfeksiyon tipi cilt enfeksiyonlarıdır. Yanık, yara, iltihap vb. gibi hasarlı cilt dokusunu tedavi etmek için çeşitli pomad merhemler kullanılır. Son zamanlarda özellikle, cilt enfeksiyonlarının yaygınlaşması üzerine, doktorların, çeşitli mikroorganizmalara karşı etkili olmasından ötürü sıklıkla reçete ettiği Furacin merhem, bu içeriğimizin konusunu oluşturmaktadır. Furacin merhem nedir? Furacin merhem ne işe yarar? Furacin merhem ne için kullanılır? bu soruların cevaplarını sizlerle paylaşıyor olacağız.

AYRICA: En Çok Kullanılan Ağrı Kesiciler - En Etkili Ağrı Kesici İlaçları Nelerdir?

İçindekiler

  1. Furacin Merhem (Krem) Nedir?
  2. Furacin Merhem (Krem) Ne İşe Yarar? Ne İçin Kullanılır?
  3. Furacin Merhem Nasıl Kullanılır?
  4. Furacin Merhem Yan Etkileri Nelerdir?

AYRICA: Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim? Etkili Yöntemler!

Furacin Merhem (Krem) Nedir?

Furacin Merhem (Krem) Ne İşe Yarar?

Furacin; her 100 gramında 0,2 gram nitrofurazon içeren, cilt üzerine uygulanan, limon sarısı renginde, opak ve yarı şeffaf olan bir merhemdir. Furacin, 56 gramlık tüp ambalajlarda satışa sunulmaktadır.

AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep

Furacin Merhem (Krem) Ne İşe Yarar? Ne İçin Kullanılır?

Furacin merhem, cilt üzerine uygulanır. Ameliyat yaralarından sonra, enfeksiyon oluşma riskine karşın koruma sağlar. Çeşitli mikroorganizmaların oluşmasını engeller.

AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için 5 Pratik Yol

Cilt üzerinde oluşan; kesik, yanık, ülser (deride bir çeşit yara) gibi durumlarda kullanılır. Çeşitli mikropların deride oluşturduğu piyoderma (sivilce) ve dermatoz (deride oluşan hastalık) gibi durumlarda da etkin fayda sağlar. Ayrıca dış kulak iltihabında da, Furacin merhem reçete edilebilmektedir.

AYRICA: Demir Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir? Demir Eksikliği Nasıl Giderilir?

Furacin merhem, ciltteki bakteri ve mantarların oluşturduğu hasarı iyileştirir. Nitrofurazon içeriği ile birlikte merhem, enfeksiyonun yayılmasını önler. Furacin merhemin, özellikle ameliyat sonrası kullanımı önemlidir. Ameliyat sonrasında Furacin merhem kullanılabilir mi? sorusuna, evet Furacin merhem, ameliyat sonrasında kullanılabilir cevabı verilebilir ancak bunun için mutlaka doktorunuzun onayı ve Furacin kullanımını önermiş olması gerekir.

AYRICA: Çinko Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Furacin merhem, ameliyat sonrasında oluşabilecek akıntı, iltihap vb. durumlarda kullanılır, iltihabı giderir ve enfeksiyonu önler. İltihap olmasa bile, enfeksiyon oluşma riskine karşın Furacin merhem kullanılabilir, böylelikle oluşabilecek enfeksiyonun önüne geçilir.

Furacin merhem, özellikle yanık ve yanığın oluşturduğu hasarlı cilt dokusunda da kullanılabilir. Yara, kesik, cilt iltihabı, iltihaba bağlı sivilce, çıban vb. gibi cilt problemlerinde enfeksiyonu engeller ve yayılmasını önleyerek iyileştirir. Furacin merhem, doktor kontrolünde kullanılmalı ve doktor bilgisi olmadan kullanılmamalıdır.

AYRICA: Kalsiyum Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir? Hangi Besinlerde Kalsiyum Var?

Furacin Merhem Nasıl Kullanılır?

Furacin Merhem Nasıl Kullanılır?

Furacin merhem, doktorun önerdiği şekilde ve önerdiği süre boyunca kullanılmalıdır. Furacin’in kullanılma amacına göre, günlük veya birkaç günde bir enfeksiyonlu bölgeye uygulanır.

AYRICA: Sigaranın Zararları Nelerdir? Sigarayı Bıraktığında Ne Olur?

Furacin, cilt üzerine gazlı bez veya spatula ile doktorun önerdiği miktarda sürülür. Geniş yanık alanları söz konusu olduğunda, Furacin merhem, sterilize edilmiş gazlı bez üzerine sürülür ve gazlı bez cilt üzerine uygulanır.

Ameliyat sonrası durumlarında, enfeksiyon oluşma riskine karşın, ameliyatlı bölgeye pansuman ile birlikte Furacin merhem, doktorun önerdiği miktarda uygulanır. Tedaviye, 5 - 7 gün devam edilmesi önerilir.

Furacin Merhem Yan Etkileri Nelerdir?

Furacin merhem, içeriğinde nitrofurazon, polietilen glikol (300, 1000, 4000) etken ve yardımcı maddeler bulundurur. Bu maddelere karşı alerjisi olanların, Furacin merhemi kullanmaması tavsiye edilir. Aşağıdakilerden birisi olur ise Furacin’e karşı ciddi bir alerjiniz var demektir ve Furacin’in kullanımı durdurulmalıdır.

  • Cilt döküntüsü, kaşıntı ve bölgesel ödem
  • Temasla ortaya çıkan deri reaksiyonları
  • Nitrofurazon içeriğine bağlı olarak mantar ve bazı mikropların çoğalması ile oluşan yeni enfeksiyonlar

Bu içeriğimizde sizlerle, çeşitli cilt enfeksiyonları için reçete edilen Furacin merhem nedir? Furacin merhem ne işe yarar, ne için kullanılır? bu soruların cevaplarını paylaştık. Aynı zamanda, Furacin merhemin oluşturabileceği yan etkilere de yazımızda yer verdik. Furacin merhem, deri ve deri altı iltihap dokularında reçete edilen ve kullanıcı memnuniyeti yüksek olan bir merhem olsa da, doktor bilgisi olmadan kullanılması doğru değildir. Olası cilt problemlerinde, doktorun onayını almadan Furacin merhem kullanmayınız.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu