Tavsiyeler

Hametan Merhem Nedir? Ne için Kullanılır? Hametan Sarı Krem ve Mavi Merhem Arasındaki Fark Nedir? Hametan Yüze Sürülür mü?

Hametan Merhem Nedir?

Son zamanlarda, özellikle cilt problemleri (sivilce, leke vb.) yaşayan kişilerin kullandığı popüler Hametan kremi duymuşsunuzdur. İnternet gibi, kullanılan ürünlerin paylaşımının yaygın olduğu bir mecrada, etkileri üzerine olumlu görüşler paylaşılan, cilt üzerindeki mucizevi değişikliğe sebep olduğu dile getirilerek kullanım oranını artıran Hametan merhem (krem) nedir? Hametan merhem neye iyi gelir? Hametan, neden mavi ve sarı seçeneklere sahiptir? Mavi ve sarı Hametan arasındaki fark nedir? bu içeriğimizde bu konuyu ele alıyor olacağız.

AYRICA: Estetik Neden Yaptırılır? Cerrahi ve Cerrahi Olmayan Estetik Uygulamaları (İşlemleri) Nelerdir?

Cilt problemleri söz konusu olduğunda, sayısız seçenekteki krem ve pomadlar, bu problemleri gidermek için kullanılmaktadır. Bu seçenekler arasında popülerliğini koruyan Hametan ise, hem krem hem de pomad formları ile satışa sunulmaktadır.

AYRICA: Saç Neden Dökülür? Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir? Evde Saç Bakım Maskesi Nasıl Yapılır?

Hametan, sarı ve mavi renk tüplerde ve ambalaj kutularıyla kullanıma sunulur. Hametan’ın sarı renkteki formu krem, mavi renkteki formu ise pomattır. Peki, Hametan merhem (pomad) nedir? Ne işe yarar?

AYRICA: Kuru ve Yıpranmış Saça Nasıl Bakım Yapılır?

İçindekiler

  1. Hametan Merhem Nedir?
  2. Hametan Merhem Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?
  3. Hametan Yan Etkileri Nelerdir?
  4. Hametan Mavi Merhem ve Hametan Sarı Krem Arasındaki Fark Nedir?

AYRICA: Erkekler için Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

Hametan Merhem Nedir?

Hametan, 30 ve 50 gramlık alüminyum tüplerde sunulan bir merhemdir. Hametan’ın 100 gramında etkin madde olarak 0.75 mg Hamamelis ketonları olarak standardize edilmiş 25 mg Hamamelis virginiana (potens 3mg/100 mg) özütü içerir. Hametan merhem, mavi tüp ve ambalaj kutusunda satışa sunulmaktadır.

Hametan Merhem Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Hametan Merhem Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Hametan bileşimindeki Hamamelis virginiana sulu özütü; astrenjan (doku büzücü etki), lokal hemastatik (kanamayı durdurucu etki) ve antiinflamatuvar (iltihap giderici etki) etkilere sahiptir.

  • Hametan merhem, deriye ait yaralanma sonrasında, yaranın olduğu bölgede, deri proteinlerinin çökmesini sağlayarak dokunun büzülmesini ve kalınlaşmasını sağlar. (Astrenjan)
  • İlgili bölgede, kanama süresini kısaltır ve yaranın iyileşmesini sağlayan pıhtılaşma sürecini ise hızlandırır. (Lokal hemostatik)
  • Derideki iltihaplanmaya bağlı bulgu ve belirtileri giderir. (Antiinflamatuvar)
  • Hametan merhem; ciltteki yaralar, yanıklar, iltihaplı sivilce, kesik, sivilce sonrası kalan lekeler, deride oluşan çatlaklar, cilt kuruluğu gibi birçok problem için kullanılabilir.
  • Sahip olduğu bileşenler sayesinde Hametan, aynı zamanda cildi nemlendirerek gözeneklerin daha kolay hava almasını sağlar.
  • Hametan, yalnızca cilt onarıcı bir merhem değil, aynı zamanda cilt yenileyici bir etkiye sahiptir.
  • Cilt tonu eşitsizliklerini giderir, iltihaplı sivilce sonrasında oluşan lekeleri temizler. Hametan yüze sürülür mü? sorusuna, evet yüze sürülebilir yanıtı verilebilir.
  • Güneş yanığı vb. koyu lekeler ve yaralanmalar için kullanılır.
  • Yaz aylarında ağda yapmak cildin tahriş olmasına davetiye çıkarır. Hametan merhem, cildin tahriş olmasını önler.
  • Birinci ve ikinci derece yanıklar için reçete edilmektedir.
  • Topuk çatlağı için Hametan kullanılabilir. Bölgenin nemlenmesini ve çatlakların azalmasını sağlar.
  • Özellikle kuru ve yıpranmış cilt tipine sahip kişiler, Hametan’ı nemlendirici olarak kullanabilir.
  • Hametan, iltihaplı yüzeye uygulandığında bölgeyi iltihaptan arındırırken aynı zamanda olası enfeksiyonlara karşı da korur. Özellikle yanık vb. gibi cilt sorunlarında, yanık sonrasında oluşabilecek iltihap riskine karşı önleyici etkiye sahiptir.
  • Hametan merhem; yanık, yara, kesik, sedef hastalığı, egzama vb. gibi cilt problemleri nedeni ile oluşan ağrı ve kaşıntı hissini hafifletir. Cildin dokusunu yumuşatır ve özellikle kaşıntı gibi dürtüleri azaltır.
  • Hametan, cilt elastikiyetini artırarak cildin daha parlak, daha genç görünmesini sağlar.
  • Hametan bunun dışında; bebek ve çocukların pişiklerinde, emziren kadınların meme başında oluşan çatlaklarda, meme bakımında kullanılır.
  • Hametan merhem, yaşlı kişilerde de; çatlamış, kurumuş, yanmış deride ve derinin bakımında kullanılabilir.

Hametan merhem ve Hametan krem içeriği ile aynı faydaları sağlamaktadır. Yani, mavi ve sarı kutudaki Hametan ürünlerinin faydaları aynıdır.

Birazdan, Hametan mavi ve sarı arasındaki fark nedir? başlığı altında detaylı olarak açıklayacağız ancak burada da kısa bir değinmek gerekir ise; Hametan merhemin faydaları, Hametan kremden daha fazladır. Bunun sebebi ise; Hametan merhemin pomad formunda olması, yani daha çok yağlı olmasından kaynaklanmaktadır.

Pomad formundaki Hametan, derinin içine daha çok nüfuz eder ve daha çok etki gösterir. Yağ oranı artıkça merhemin emilimi artmaktadır.

Hametan Yan Etkileri Nelerdir?

Hametan Yan Etkileri Nelerdir?

Hametan’ın içeriğindeki etkenlere karşı alerjiniz var ise, Hamaten’ı kullanmamanız gerekir. Bunun dışında aşağıdaki bulgulardan biri veya birkaçı, Hametan kullanımı sonrasında görülür ise acilen doktora başvurmanız gerekir.

Bu etkiler, ciddi yan etkilerdir ve nadiren de görülüyor olsa, tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

  • Deride döküntü, pul pul dökülme
  • Deride tahriş, kızarıklık
  • Yüz, dil ve dudaklarda şişme
  • Şişmeye bağlı olarak nefes alamama

Hametan Mavi Merhem ve Hametan Sarı Krem Arasındaki Fark Nedir?

Hametan Mavi Merhem ve Hametan Sarı Krem Arasındaki Fark Nedir?

Hametan, mavi ve sarı ambalaj tüplerinde ve kutularında satışa sunulmaktadır. İki farklı renkte olması, kullanıcıların, Hametan mavi ve sarı arasındaki fark nedir? sorusunu sormalarına neden olmaktadır.

Aynı ürünün farklı renklerde satışa sunulması, haliyle akıllarda soru işareti bırakabilir. Hametan sarı ve mavi renkteki ürün farklı etkilere mi sahip? Hametan sarı ve mavi arasındaki fark nedir? bu soruları yanıtlayalım dilerseniz.

  • Mavi renkteki alüminyum tüp ve mavi renkteki ambalaj kutusundaki merhem, pomad formunda olan bir Hametan’dır. Pomad formunda olması, merhemin daha yağlı olduğu anlamına gelmektedir.
  • Alüminyum tüpte satılan krem formundaki ilaçlar; içerdiği yağ miktarına göre sıralandığında en hafif olanı losyon, losyonun bir üzeri jel, daha sonra krem ve son olarak ise pomad formunda satılır. En etkilisi, yağ oranı yüksek olduğundan pomattır.
  • Sarı tüpte ve sarı ambalaj kutusunda olan Hametan, su bazlı formüle sahiptir; yani krem formundadır. Krem formunda olması, daha az yağlı olduğu anlamına gelmektedir.
  • Krem veya merhemdeki yağ oranı neden önemlidir? Yağ oranının artması, derideki emilimi artırmaktadır; buna bağlı olarak krem formunda olan sarı Hametan; hem yüzeysel hem de deri içerisine etki eden bir yapıya sahiptir. Ancak yağ oranı yüksek olan mavi Hametan ise yüzeysel ve deri içerisine etki ettiği kadar derinin iç tabakalarına kadar, daha geniş bir alana etki göstermektedir.
  • Hametan mavi pomad, yağ oranı yüksek olduğundan derinin iç bölgelerine kadar ulaşır, yoğun ve kıvamlı bir yapısı vardır. 100 gramın içinde 25 gram Hamamelis virginiana distilatı ve 5 gram asetillenmiş saf lanolin bulunan Hametan mavi merhem; özellikle yanık, iltihaplı deri hastalığı, çatlak, egzama vb. gibi ciddi cilt problemlerinde daha çok tercih edilir.
  • Hametan sarı krem ise, su bazlı ve yoğun olmayan kremsi bir yapıya sahiptir. 100 gramın içinde 5,35 gram Hamamelis virginiana distilatı, 5 gram setil alkol, 0,15 gram sorbik asit bulunan Hametan krem; genellikle pişik, cilt tahrişi, yüzeysel cilt sorunlarında kullanımı tercih edilir.

Bu içeriğimizde sizlerle, son zamanların popüler krem ve merhemi Hametan nedir? Hametan ne işe yarar? Hametan sarı ve mavi kutu arasındaki fark nedir? bu soruların cevaplarını paylaşmak istedik. Cilt problemleri üzerinde oldukça faydalı etkilere sahip olan Hametan’ı, doktorunuza danışmadan kullanmamanızı tavsiye ederiz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu