Tavsiyeler

Mutlu Olmaktan Korkuyoruz Galiba

Nasıl Mutlu Olabilirim?

Hayatın hep olumsuz yönlerini görmeye meyilli bir insanız galiba. Çünkü bazen mutluluk verici şeylerden ölümüne kaçıyormuşuz gibi hissediyorum. Belki basit bir mesaj, basit bir gülümseme bütün modumuzu değiştirebilecekken, ısrarla yüzümüzü asmaya devam ediyoruz. Çoğu zaman hislerimize yenik düşerek yapıyoruz bunu. Mantığımızı devre dışı bırakarak, biraz cüretkar davranıp sınırları aşarak...

AYRICA: Ne Kadar Kırılsanız ve Öfkelenseniz de Yapmamanız Gereken 5 Şey

Ama yine de hep bir hüzün çöküyor içimize. Hep olumsuz düşüncelerde kaybolup gidiyoruz. Hayatı hep böyle görmek istiyormuşuz gibi... Israrla tek bir yöne bakmaya çalışıyoruz. Yorucu oluyor bu aslında. Çok akıllı bir insanın bile, bile isteye yaptığı bir şey bu. Nedenini kim bilebilir?

AYRICA: Daha Basit Yaşamanın Yolları Hakkında 3 Adım

Neden güzellikler tümüyle gelip sizi bulmaz? Neden hep bir mücadele verilir? Ve neden bazen o mücadele verilmesine rağmen güzellikler yine de gelip sizi bulmaz? Hayat nasıl bir olgudur? Neyin sonucudur?

AYRICA: Şu Anda Ruh Halini İyileştirme için 3 Basit Yol

Bazen insana mutluluk veren şeylerin çok basit şeyler de olabileceğini görüyoruz. Bir kediyi sevmek, bir kuşla muhabbet etmek, deniz kenarında saatlerce oturup süzülen dalgaları izlemek, sevdiğiniz insanın size birkaç güzel söz söylemesi, ailenizin sağlığının yerinde olması gibi basit, temelde mutluluk verici şeyleri gerçekten de hakkıyla görebiliyor muyuz? Biz nasıl bir mutluluk istiyoruz?

Bilmiyorum.

AYRICA: Kurtulmanız Gereken 11 Alışkanlık - Bırakılması Gereken Alışkanlıklar

Nasıl Mutlu Olabilirim? Mutlu Olmanın Yolları Nelerdir?

Mutlu Olmanın Yolları Nelerdir?

AYRICA: Bunları Yaptığınız için Asla Özür Dilemeyin!

Yaklaşık iki haftadır daha önce hiç yaşamadığım bir muallakta yaşıyorum. Hayatın değerini daha çok sorguladığım, ailenin önemini daha çok kavradığım, insanın kendisinin daha değerli olduğunu anladığım bir iki hafta. İnsanız, her şey insanlık için elbette ama bazen ağır şeylerle yüzleşmek üzüntü verebiliyor insana. Mutluluğun ne demek olduğunu unutabiliyorsunuz. Sevginin insanı zehirleyebildiğini de anladığınız bir an oluyor. Ölçüsünü tutturamadığım tek şey sevgi oldu bu hayatta.

AYRICA: Mutlu Bir Hayat için Kendini ve Zihnini Sadeleştir - Mutlu Bir Hayat için Ne Yapmalıyız?

Bir insanı sevmekten korktum her zaman bu yüzden. Çünkü sizin verdiğiniz değerin bir anlamı olmuyor çoğu zaman. Siz sadece değer verdiğinizle kalıyor, sonra da üzülüyorsunuz elbette. Sevginin zehri burada giriyor devreye. Ama insan da sosyal bir canlı. Hele de benim gibi duygusal bir varlık ise, sevmeye ve sevilmeye ihtiyaç duyuyor. Ama buna değecek bir insanı bulmak önemli önce.

AYRICA: Bugün Duyman Gereken 10 Şey

Kalbinizi kendi kalbini korur gibi koruyan, onu incitmeyen birini bulmak... Belki de mucizeler o kadar da abartıldığı gibi değildir. Aileye duyulan sevgi ise çok başka. Onların sizi bile isteye incitmeyeceğini biliyorsunuz, sizi incitebilecek şey onlara duyduğunuz sevgi. Bu sevgiyi hiçbir zaman kaybetmek istemem. Fakat mutlu olmak istemiyor gibiyiz hayatta.

AYRICA: Güçlü İnsanların Özellikleri Nelerdir? Güçlü İnsanlar Nasıl Davranır?

Mutluluktan korkuyor, kaçıyor gibiyiz. Belki de sevemiyoruz da onu. Aldatıcı geliyor belki de mutluluk. Mümkün değilmiş gibi empoze edilmiş zihnimizde. Bunu kendimize biz yapmışız üstelik. Bu çok daha kötü bir durum. İnsanın kendisiyle olan mücadelesi bittiyse, her türlü mutsuzluğa açık demektir.

AYRICA: İnsanın Sahip Olması Gereken Küçük ama Anlamlı Şeyler

Ama umutlu olmalıyız bu hayatta. Başka bir lüksümüz yok. Ailemizin kıymetini her zaman bilmeliyiz. Eğer aşk, hayatımızda bizi üzüyor ise, aşksız yaşamayı öğrenmeliyiz. Sanıyorum ki bu dünyada hakiki aşkı yaşadığını düşünen birçok insan var. Hakiki aşk iki kalbin sonsuza kadar birbirine bağlanması demektir. Fakat tanık olduğum ve gördüğüm birçok aşk yalnızca birer alışkanlıktan ibaret. {alertSuccess}

AYRICA: Doğru Karar Nasıl Verilir? Doğru Kararı Vermenin 13 Önemli Kuralı

Galiba bu hayatta en iyisi yalnız olmak... Yalnızlık insanın da kaderi olabiliyor. Özellikle hassas bir insansanız yalnızlık sizin için tek bir seçenekmiş gibi görünüyor. O yüzden aşk, hayatınızda bir seçenek değilse mutluluğu bulacağınız çok yer var. Yeter ki ince bir ruha, yaratılan her canlının muhteşem olduğuna, aldığınız nefes için ve yanınızda olan sevdikleriniz için şükretmeyi bilen güzel bir kalbe sahip olduğunuzdan emin olun. Gerisi kolay.

AYRICA: İnsanlarla Paylaşmamanız Gereken Şeyler Nelerdir? (8 Madde)

Hayat, size onu yaşamanız için meydan okudukça, kaçmak yerine cesaretle atılın. Belki de her zaman mutlu olmayabiliriz ama en azından mutlu olduğumuz zamanların hakkını veririz. Mutlu günleriniz daim olsun.

Sevgilerle...

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu