Tavsiyeler

Glifor 1000 MG Nedir? Ne işe Yarar? Ne İçin Kullanılır? Glifor Zayıflatır mı? Yan Etkileri Var mı? Glifor Kullanımı ve Etkileri

Glifor 1000 MG Nedir? Ne işe Yarar? Ne İçin Kullanılır? Glifor Zayıflatır mı? Yan Etkileri Var mı? Glifor Kullanımı ve Etkileri

Glifor, diyabet hastalarının kan şekeri seviyesini dengelemek için reçete edilen bir diyabet ilacıdır. İlacın, kan seviyesindeki insülin direncini dengelemek için kullanımı öneriliyor olsa da, son zamanlarda birçok kişi Glifor zayıflatır mı? sorusuna cevaplar aramaktadır. Bu içeriğimizde sizlerle, hakkında epey araştırma yapılan ve şeker hastası olmayan kişilerin bile zayıflamak için kullanmak istediği Glifor nedir? Glifor zayıflatır mı? Glifor ne işe yarar? Yan etkileri var mı? gibi soruların cevaplarını paylaşıyor olacağız.

AYRICA: En Çok Kullanılan Ağrı Kesiciler - En Etkili Ağrı Kesici İlaçları Nelerdir?

İçindekiler

  1. Glifor Nedir?
  2. Glifor Ne İşe Yarar?
  3. Glifor Nasıl Kullanılır?
  4. Glifor Yan Etkileri Nelerdir?
  5. Glifor Zayıflatır mı? Glifor Kilo Vermeye Yardımcı Olur mu?
  6. Glifor ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular?

AYRICA: Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim? Etkili Yöntemler!

Glifor Nedir?

Glifor Nedir?

Glifor; her bir film kaplı tablet, 780 mg metformin eşdeğer 1000 mg metformin hidroklorür içerir.

Yardımcı maddeleri arasında ise; mısır nişastası, povidon K30, kolloidal silikon dioksit, sodyum nişasta glikolat, magnezyum stearat, hidroksipropil metil selüloz, polietilen glikol, propilen glikol, talk, titanyum dioksit bulunan, oral antidiyabetikler (biguanidler) ilaç grubuna ait bir ilaçtır.

Beyaz renkli, bikonveks, bir yüzü çentikli, diğer yüzünde 1000 yazılı tabletlerdir.

AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep

Glifor Ne İşe Yarar?

Açıklandığı gibi Glifor, kan şekeri seviyesini düzenlemek için; tip 2 diyabet hastalarında ya da diyabet geliştirme riski yüksek olan kişiler için reçete edilen, antidiyabetik ilaç sınıfında yer alan bir ilaçtır.

AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için 5 Pratik Yol

Pankreas tarafından üretilen insülin hormonu, vücudun enerji kaynağı olan glukozu (şeker) dolaşım sisteminde vücuda dağıtır. Vücut, glukozu enerji üretmek ve daha sonra kullanmak üzere depolar.

Böylelikle, vücut ihtiyacı olan enerjiyi, kandaki glukozdan alır. Eğer şeker hastalığınız var ise; pankreasınız insülini yeterli üretemiyor ya da vücudunuz üretilen insülini düzenli olarak kullanamıyordur.

Bu durum ise, kanınızda yüksek düzeyde glukoz bulunmasına neden olur. Glifor ise, kandaki glukoz düzeyini mümkün olduğunca normal seviyeye indirmek için reçete edilir. Kanda bulunan aşırı şekeri alarak, dengeler.

Glifor, tek başına diyet ve egzersizin kan şekerini düzenleyemediği durumlarda; kilolu, tip 2 diyabet hastalarında kullanılır. Polikistik over sendromuna sahip kadınlarda da Glifor; insülin direncini kırmak, hiperinsülinemiyi önlemek, adet döngüsünü düzenlemek, yumurtlamayı düzenlemek için kullanılır. Obez kişilerde, ileride oluşabilecek şeker hastalığı riskini azaltır.

AYRICA: Adet Öncesi Gerginlik (Premenstrüel Sendrom) Nedir? PMS Sendromu Neden Olur? Nasıl Geçer?

Glifor Nasıl Kullanılır?

  • Glifor, doktor bilgisi olmadan kullanılmamalı, mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalıdır.
  • Glifor kullanımında, kan seviyesindeki glukoz miktarına bağlı olarak doz ayarı yapılır, bu nedenle doktorunuzun sizin için önerdiği doz alımına dikkat edilerek, ilaç kullanılmalıdır.
  • Glifor için standart başlangıç dozu; günde iki doza bölünmüş bir şekilde 1000 mg ile 1700 mg’dir.
  • Glifor’u kullanırken tablet, çiğnenmemeli veya ezilmemelidir.
  • İlaç, yemeklerle birlikte veya yemeklerden sonra alınmalıdır. Böylelikle ilacın, sindirim sistemi üzerinde oluşabilecek yan etkileri engellenir.
  • İlacın, her gün aynı saatlerde alınması gerekir.
  • Glifor, tedavi edici değildir, kontrol altına alınmasını sağlar.
  • Doktor izin vermediği müddetçe, kendinizi iyi hissetseniz bile ilacı bırakmamalısınız.
  • İlacın tam olarak fayda gösterebilmesi için, yaşam tarzının değiştirilmesi, sağlıklı beslenme ve egzersizin günlük yaşam rutinine dahil edilmesi gerekir.
  • Glifor, 10 yaş üzeri kişiler için uygundur. 10 yaş altındaki kişiler kullanamaz.

Glifor Yan Etkileri Nelerdir?

Glifor Yan Etkileri Nelerdir?

Glifor, eğer böbrekleriniz düzenli olarak çalışmıyor ise, laktik asidoz denilen, çok seyrek olarak görülen ciddi bir yan etkiye neden olabilir. Laktik asidoz riski; kontrol altında tutulamayan şeker hastalığı, enfeksiyonlar, dehidrasyon, karaciğer problemlerinde, yetersiz oksijene neden olan bir durumda artmaktadır.

Laktik asidoz belirtileri arasında; kusma, karın ağrısı, kas ağrıları, yorgunluk, halsizlik, nefes almada zorluk, kalp ritminde azalma, vücut ısısının artması vb. görülür. Glifor kullanırken, böbrek fonksiyonlarının düzenli takip edilmesi gerekir.

Polikistik over sendromu nedeniyle Glifor kullanan hastalarda hamilelik tespitinde, ilacın kullanımına son verilmelidir. Glifor’un yaygın yan etkileri arasında;

  • Mide bulantısı,
  • İshal,
  • Karın ağrısı,
  • İştah kaybı,
  • Kusma,
  • Tat almada bozukluk,
  • Baş dönmesi,
  • Sersemlik hali,
  • Baş ağrısı bulunur.

Glifor’u Aşağıdaki Durumlarda Kullanmayınız

  • Glifor’un içerisindeki etken ve yardımcı maddelere karşı alerjiniz var ise,
  • Karaciğer problemleriniz var ise,
  • Böbrek fonksiyonlarında bozukluk, azalma var ise,
  • Kontrol altına alınamayın bir şeker hastalığı mevcut ise (ketoasidoz)
  • İshal, kusma vb. gibi durumlara bağlı olarak gelişen su kaybı (dehidrasyon) var ise,
  • Akciğer ya da bronş sistemini, böbrekleri etkileyen ciddi bir enfeksiyon var ise,
  • Akut kalp yetmezliği, kalp krizi geçmişi veya kan dolaşımı ile ilgili ciddi bir problem var ise,
  • Nefes almada güçlük çekiyorsanız, kan veya dokularda mikroorganizma, patojenlerin bulunma riskine karşın gelişen sistemik bir hastalık (septisemik) var ise,
  • Alkol tüketiyor iseniz,
  • Emziriyor iseniz, Glifor’u kullanmayınız.

Glifor Zayıflatır mı? Glifor Kilo Vermeye Yardımcı Olur mu?

Son zamanlarda, özellikle Glifor ve muadili şeker ilaçlarının kilo vermeye yardımcı olup olmadığı araştırılmaktadır. Glifor zayıflatır mı? Glifor kilo vermeye yardımcı olur mu? sorusuna evet, Glifor zayıflatabilir diyebiliriz. Ancak, Glifor tek başına zayıflatan bir etkiye sahip değildir. Glifor, obezite olan ve insülin direnci yüksek olan kişilerde, kan şekeri seviyesini dengelemek için kullanılır.

Kan şekeri yüksek olan kişilerde kilo vermek zordur. Diyetisyenler, beslenme uzmanları, kan şekerini aza indiren beslenme listeleri ile hastalarının kilo vermelerine yardımcı olur.

Glifor; insülin direncini kırar, kandaki glukoz düzeyini dengeler ve yeme ataklarını durdurur, tok hissettirir. Ancak, Glifor’un kilo vermeye yardımcı olabilmesi için, uygun bir diyet listesi ile beraber düzenli bir egzersiz planı da gerekir.

Glifor, zayıflamayı sağlasa da, doktor reçete etmediği müddetçe kişisel bir kararla kullanılmaması önerilir.

Glifor ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Glifor Zayıflatır mı?

Glifor aç mı tok mu içilir?

Glifor’un sindirim sistemine etki etmemesi için, yemeklerle veya yemeklerden sonra alınması önerilir.

Glifor kabızlık veya ishal yapar mı?

Evet, yapabilir. Glifor kabızlık veya ishal gibi etkilere neden olabilir. Kabızlıkla beraber şişkinlik, hazımsızlık vb. yapabilir.

Glifor zayıflatır mı?

Glifor kilo vermeye yardımcı olur. İnsülin direncini düşürür, kandaki glukoz seviyesini dengeler. İnsülin direncine bağlı olarak kilo veremeyenler için reçete edilebilir.

Glifor hamilelikte kullanılabilir mi?

Glifor’un hamilelikte kullanılabilmesi için doktora danışmak gerekir.

Glifor etkisini ne zaman gösterir?

Glifor, etkisini içildikten yarım saat sonra gösterir. Vücuttaki etkisi, 2 - 4 saat arasındadır.

Glifor iştah azaltır mı?

Evet, Glifor iştah azaltır. Metformin hidroklorür, kan şekerini düşürürken, insülin direncini de azaltır, iştahın kontrol altına alınmasını sağlar. Tokluk hissi verir.

Glifor emzirirken kullanılabilir mi?

Emziriyorsanız veya bebeğinizi emzirmeyi planlıyorsanız Glifor’un kullanımı önerilmez.


Bu içeriğimizde sizlerle, Glifor nedir? Ne işe yarar? ilaçla ilgili genel bilgiler doğrultusunda, önemli bilgileri aktarmaya çalıştık. En doğru bilginin doktorunuz veya eczacınız tarafından sağlanabileceğini hatırlatmak istiyoruz. Glifor zayıflatır mı? merak edenler, bu sorunun cevabını içeriğimizde bulabileceksiniz. Doktorunuz önermediği müddetçe, Glifor’u kişisel bir karar ile kullanmayınız. Sağlıklı günler diliyoruz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu