Tavsiyeler

Sarah MacLean - Karanlık Sırlar Kitap Yorumu - Scandal & Scoundrel Serisi 1

Sarah MacLean - Karanlık Sırlar Kitap Yorumu

İngilizce Adı: The Rogue Not Taken

Seri: Scandal & Scoundrel Serisi

Yayınevi: Nemesis

Sayfa Sayısı: 456

Çeviri: Merve Altıparmak

Sarah MacLean'ın kitaplarından birisini okudunuz mu daha önce? Eğer düklerin, leydilerin, markizlerin vb. anlatıldığı romanlar okumayı seviyor iseniz, Sarah MacLean'ın kalemini beğeneceğinizi düşünüyorum. Uzun, tarihi paragraflarla bunaltmadan, yalın ve okuyucuyu sıkmayan, nükteli, okuması keyifli bir yazım dili var. Eğer aşk romanları seviyorsanız, bu yazımda size yazarın çok beğendiğim kitaplarının birinden, Karanlık Sırlar'ın konusundan bahsedeceğim. Sarah MacLean'ın Scandal & Scoundrel serisinin ilk kitabı Karanlık Sırlar.

AYRICA: Sarah MacLean - The Bareknuckle Bastards Serisi

İsminin pek teşvik edici olmadığını biliyorum ama eğer Sarah MacLean'ın bir kitabını bile okumuşsanız, bu kitabı da alıp okurken tereddüt etmemenizi söyleyebilirim. Kitabımız Kirli S'ler olarak adlandırılan beş kız kardeşin (Seraphina, Sesily, Seleste, Seline ve Sophie) en küçükleri olan Sophie Talbot'un hikâyesi ile çapkın bir serseri olan Eversley Markisi King'in hikâyesini anlatıyor.

AYRICA: Fantastik Roman Hush Hush Serisi - Becca Fitzpatrick

Sophie Talbot, İngiltere'nin sosyetik ortamından ve lordlarla leydilerin havalı dünyasından sıkılmış, eski evini ve taşradaki eski yaşamlarını özleyen bir kadındır. Yüksek rütbeli aristokratların arasına kabul edilme çabası gütmeleri, annesinin onu bu şekilde yönlendirmesi ve kız kardeşlerinin adlarının karıştığı skandallar yüzünden oldukça sıkılan Sophie, bir gece eniştesini başka bir kadınla cilveleşirken görür ve kendine hâkim olamayarak onu bir süs havuzuna iter. Böylelikle kendisi de büyük bir skandala sebep olur. Çünkü bir dükü havuza iterek herkesin önünde onun itibarına zarar vermiştir. Dükün karısını aldatıyor olması önemli değildir, önemli olan Sophie'nin yaptığı saygısızlıktır. Sophie tam da bu aldatıcı aristokrat züppeleri yüzünden, çıldırmış bir şekilde eve ailesinin faytonuyla değil başka bir arabayla dönmek ister.

AYRICA: Lisa Kleypas - Wallflowers Serisi Kitap Yorumları - Seri Sıralaması

Ve karşısına serseri bir çapkın olan King çıkar. Ondan kendisini eve bırakmasını ister, karşılığında da adamın rehin tuttuğu çizmesini ona verecektir. Burası gerçekten çok eğlenceliydi. Sophie üzgün bir şekilde bahçede gezinirken, King adlı serseri, nişanlı bir kadının penceresinden neredeyse Sophie'nin üzerine atlamıştı. Sophie onun çizmesinden birini alarak onu tehdit etti ancak King kadını dinlemedi çünkü Sophie bir Kirli S idi. Kirli S'ler tehlikeli skandallarıyla ünlülerdi.

AYRICA: Lisa Kleypas Hathaways Serisi Kitap Yorumları - Seri Sıralaması

Onu geride bırakarak tek ayakkabısı ile çekip gitti. Sophie ona bir ders vermek ve aynı zamanda eve başkasının arabasında gitmek için harekete geçti. Adamın arabasına ondan habersiz bindi ama beklediğinin aksine evine değil, evinden çok uzak olan bir bölgeye gitti. Bundan sonrasını sizlere bırakıyorum çünkü devam edersem bütün hikâyeyi anlatmaya başlayacağım.

AYRICA: Dostoyevski Suç ve Ceza Kitabının Konusu ve Alıntılar

Yolculuk boyunca King ile Sophie’nin arasında geçen sürtüşmeli, tutkulu aynı zamanda eğlenceli dakikaları okumak keyif vericiydi. Birbirlerine çok uyan bir ikiliydi. King ne kadar serseriyse, Sophie bir o kadar sivri dilli ve kesinlikle zıt kutupların insanlarıydılar. King'in de kendine ait sırlarının olduğu, ancak aşkın o sırları bile yerle bir ettiği mükemmel bir aşk romanı. Sarah MacLean, tamamen historical bir roman yazmıyor, aksine o dönemde yaşanan aşkları ele alıyor ve yazdığı her kitabı, en azından ülkemizde çevrilmiş ve basılmış her kitabı okuduğum için sizlere kitaplarını tavsiye edebilirim. Pişman olmayacağınıza eminim. Dilerseniz, kitaptan alıntılar da paylaşmak isterim.

AYRICA: Ahmed Arif, Leylim Leylim Kitabından Alıntılar!

Scandal & Scoundrel Serisi

AYRICA: Çok Okunan Psikoloji Kitap Tavsiyeleri (10 Adet)

Sarah MacLean » Karanlık Sırlar Kitaptan Alıntılar

  • "Okuduğun her kitap seni daha iyi kılar."
  • “Kendini beğenmişliğin, boşluğun, amaçsızlığın ve hiçbir efor sarf etmeden sahip olduğun unvanına olan düşkünlüğünle aristokrasiye dair nefret ettiğim her şeyin vücut bulmuş halisin.”
  • "Gözyaşları davetsiz olmalarına rağmen geldiler. Ama istenmiyorlardı."
  • “Kimse fikirleri olan kadınları sevmez.”
  • “Mutluluk. Kitaplar böyle kokar. Mutluluk. Bu yüzden hep bir kitapçım olsun istedim. Hayatta satışını yapacak mutluluktan daha güzel bir şey var mı?”
  • "Seni gönderdim çünkü senden korkuyordum. Bana hissettirdiklerinden korkuyordum. Yaşamak istememi sağladığın hayattan korkuyordum. Seni gönderdim, çünkü asla seni hak edecek bir adam olamamaktan korkuyordum."
  • "Sen canavarcılık oynamaktan vazgeçince, ben de kahramancılık oynamayı bırakırım."
  • "İnsan kalbinin tadabileceği tüm insani duygular içinde en kötüsü aşktır."
  • Eversley, “Canın yanıyor mu?” dediğinde, Sophie başını kaldırdı. Hem de nasıl yanıyordu. “Kadınlar acıya dayanıklılıklarıyla bilinirler.”
    “Hmm. Bir de daha zayıf olan cinsiyet olarak biliniyorsunuz.” Sophie ona bir bakış attı. “Bu belli ki hiç doğum ânı görmemiş bir adamın yorumu.”
  • “Zalimlik babaların oğullarını mahvetmek için yapabilecekleri tek şey değil. Beklentiler de zarar verici olabiliyor.”
  • "Yenilgiyi kabullen, el sıkış, ve rakibini mahvetmek için başka bir gün geri dön!"
  • "Bir şey onun için iyi olacak şekilde ilerlese olmaz mıydı?"
  • "Bir insan için doğru olanı yapmak istiyorsan illa o insanı tanıman gerekmiyor."
  • “Ben de senin sevimsiz olduğunu düşünüyorum ki böyle bir kelime gerçekten var.” dedi Sophie.
    “Bunu düşünen ilk kadın sensin o zaman.”
    “Karşına çıkan aklı başında ilk kadın ben değilimdir herhalde.”
  • "Biz insanız. Hislerimiz var. Biz de varız. Ve bazı insanlar bunu göremiyor gibi."

Hep klasik, eğitici kitaplar okuyan birisi iseniz, araya böyle tadımlık hikâyeler sıkıştırmak çok iyi oluyor. Hem zihniniz dağılıyor, hem de beyninize istediği o molayı vermiş oluyorsunuz. Ana öğünlerin yanına, sıcak bir ara öğün olarak Sarah MacLean'ın Scandal & Scoundrel serisinin ilk kitabı Karanlık Sırlar'ın konusunu ve kitaptan alıntıları sizlerle paylaştım. Historical aşk romanları okumak isteyen ama ne okuyacağına karar veremeyenler için fikir olmasını temenni ediyorum.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu