Tavsiyeler

Nikola Tesla Hakkında İlginç Bilgiler (En Önemli 5 Gerçek)

Nikola Tesla Hakkında İlginç Bilgiler

Kısaca hayatına değinecek olursak, 20. yüzyılın en büyük beyinlerinden biri olan Nikola Tesla, 1900'lerin başındaki en önde gelen bilim adamlarından biriydi. Avusturya İmparatorluğu'nda doğdu, elektrikle deney yapmaya başlamak için ABD'ye taşındı. Elektrik akımını değiştiren makineler geliştirdi ve muhteşem elektrik gösterileri yaratan Tesla bobininin patentini aldı. 86 yaşında New York'ta hayatını kaybetti. Bu yazımızda Nikola Tesla hakkında ilginç bilgiler hakkında en önemli 5 gerçekten bahsedelim.

AYRICA: 24 Farklı Kişiliğiyle Billy Milligan Kimdir? Hayatı - Kişilikleri - Hastalığı - Ölümü

Nikola Tesla Hakkında İlginç Bilgiler

Nikola Tesla Hakkında Bilgiler

AYRICA: Tom Holland Hakkında Bilinmeyenler - 45 Müthiş Gerçek!

1) Garip Davranışlar Sergilerdi

Tesla'nın birçok garip davranışı vardı. İncileri görmeye dayanamazdı ve onları takan kimseyle konuşmayı reddederdi. Ayrıca saça ve biraz kirli olan her şeye dokunmaktan çekinirdi. Yemek yerken masada üçlü gruplar halinde tam 18 peçete istemek gibi sık sık obsesif kompulsif davranışlar sergiledi. Uykusuzluk problemi vardı.

AYRICA: Tenis Dünyasının Dev İsmi Arthur Ashe Kimdir? Arthur Ashe Hayatı ve Sözleri

2) Alternatif Akımı İcat Etti

Tesla'nın elektriğin pratik uygulamasında kaydettiği ilerlemeler, ona Time dergisinde 'Bütün dünya onun güç merkezi' başlığıyla bir kapak kazandırdı. Araştırması, akımın darbeler halinde aktığı ve bu güne kadar hala kullanıldığı alternatif akım (AC) aracılığıyla elektriğin yapılmasına izin verdi.

AYRICA: Psikolog Doğan Cüceloğlu Kimdir? Hayatı - Eğitimi - Eserleri - Ölümü

3) Bir Ölüm Işını Tasarladı

Tesla, yüksek enerjili parçacıkları dar bir boğazdan aşağı yönlendiren ve "iki yüz mil mesafeden on bin düşman uçağı filosunu düşürme" yeteneğine sahip bir ışın icat etmeyi planladığını iddia etti. Yine de, 'ölüm ışını', yaygın olarak bilindiği gibi, ABD ordusunun gelecekteki gelişimi için ayrılmamıştı.

AYRICA: Kevin Systrom Kimdir? Instagram Nasıl Kuruldu?

4) Birçok Yeteneği Vardı

Mucidin fotografik bir hafızası vardı, kitaplar ve resimler ezberlediği biliniyordu. Ayrıca beş dilde akıcıydı ve canlı bir hayal gücü vardı. İcatlar için fikirlerin kendisine 'tamamen oluşturulmuş' vizyonlarda göründüğünü ve icatlarını genellikle elle çizmediğini, yalnızca hafıza üzerinde çalıştığını söyledi.

AYRICA: Kar Yağdığında Yollara Neden Tuz Dökülür? Tuz Buzu Neden - Nasıl Eritir?

5) Edison ile Arası Açıldı

Thomas Edison, Tesla'nın hizmetlerini bir ücret karşılığında doğru akım jeneratörleriyle ilgili bazı sorunları çözmesine yardımcı olmak için güvence altına aldı, ancak daha sonra sadece şaka yaptığını iddia etti. Tesla'nın AC buluşu Edison'u gölgede bıraktı ve 1912'de düşmanlıkları o kadar büyüktü ki Tesla'nın Nobel ödülünü rakibiyle paylaşmayı reddettiği iddia edildi, bu yüzden ikisi de ödülü kazanamadı.

AYRICA: Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler - 5 Film Tavsiyesi

Nikola Tesla hakkında ilginç bilgiler konusunda en önemli 5 gerçekten bahsettik. Dahiler arasındaki en önemli kişilerden biri olan Nikola Tesla'nın icatları insanlığın gelişimini oldukça etkiledi. Böylesine önemli gelişmeleri gerçekleştiren birinin standart bir beyine sahip olmayacağı da bir gerçektir.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu