Tavsiyeler

Tarihteki En Ünlü Hacker: Kevin Mitnick'in Hikayesi

Kevin Mitnick

Bilinen ilk hacker'lardan birisi olarak tarihe geçen Kevin Mitnick; Fujitsu, Motorola, Nokia ve Sun Microsystems gibi şirketlerin ve birçok önemli kurumun bilgisayar ağlarına izinsiz girmiş, veri çalmış, paylaşmış ve suçlu bulunarak 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

AYRICA: Frida Kahlo Kimdir? Hayatı, Eserleri, Mektupları, Sözleri ve Hakkında Bilinmeyenler

Kevin Mitnick Kimdir?

Kevin Mitnick Kimdir?

AYRICA: 24 Farklı Kişiliğiyle Billy Milligan Kimdir? Hayatı - Kişilikleri - Hastalığı - Ölümü

Kevin David Mitnick, 6 Ağustos 1963 tarihinde Kaliforniya, ABD’de doğdu. Bir bilgisayar almaya yeterli parası olmayan Mitnick, daha çocuk iken elektronik cihazlar satan mağazalarda vakit geçirir, bilgisayar ve internet bağlantılarını kullanarak diğer bilgisayarlara erişim sağlardı.

AYRICA: Tenis Dünyasının Dev İsmi Arthur Ashe Kimdir? Arthur Ashe Hayatı ve Sözleri

Birçok şirketin dosyalarına kolayca ulaşmış, hükümetin web sitelerine girmiş, binlerce dosyanın, kredi kartlarının çalınmasına yardım etmişti. 1980’li yılların ortalarına geldiğinde, MIT ve Stanford Üniversiteleri gibi kurumlara sızmasıyla daha da dikkat çekmeye başladı. ABD hükümetinin radarına yakalanan Kevin Mitnick, veri hırsızlığı ve siber güvenlik suçlarından aranmaya başladı. Arandığı dönemde bile arkadaşlarıyla iletişim kurabilmek için IRC'yi kullandı.

AYRICA: Psikolog Doğan Cüceloğlu Kimdir? Hayatı - Eğitimi - Eserleri - Ölümü

Sanal dünyanın kayıp çocuğu, iflah olmaz bir suçlu olarak da tanınan, 1995 yılında yakalanan Mitnick, bir tatil olarak nitelendirdiği hapis cezasının ardından dışarıya çıktı. 2000 yılında hapis cezası, 2003 yılında ise bilgisayara yaklaşma cezası bitmiş idi.

AYRICA: Everest'e Adını Veren Kişi: George Everest Kimdir? George Everest Biyografisi

Kevin Mitnick Hayatını Kaybetti

AYRICA: Kevin Systrom Kimdir? Instagram Nasıl Kuruldu?

Bütün bu yaşanılanların ardından, yargıcın kendisine koyduğu "bilgisayar bağımlılığı" teşhisi nedeniyle bir yıl boyunca rehabilitasyon merkezinde kaldı. Akabinde, Beyaz Şapkalı bir korsan ve siber güvenlik uzmanı olarak hayatında yeni bir yol çizdi. Siber güvenlik alanında, daha etik bir yaklaşım benimsemeye başlamıştı.

AYRICA: Asurlular Kimdir? Asurlular Hakkında Bilgi: Nerede Kuruldu? Neyi Buldu?

Geldiğimiz noktada, en iyi hacker'lar listesinden adını asla sildirmeyen Kevin Mitnick, 59 yaşında, pankreas kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi. Pittsburgh Üniversitesi Tıp Merkezi'nde tedavi gören ünlü hacker'ın ölüm ilanında "Hayatının çoğu bir kurgu öyküsü gibi okunuyor." yazıyor. Bu cümle, gerçekten de Kevin Mitnick'in bütün hayatının esaslı bir özeti olabilir. Zaten, Take Down isimli bir filmle de, ünlü bilgisayar korsanının hayatı beyaz perdeye taşınmış. Zekâsıyla insanı şaşırtan, bugün hala bilgisayar ve siber güvenlik dünyasında idol olarak görülen Mitnick'e saygılarımızı sunuyoruz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu