Tavsiyeler

Kediler En Uzun Kaç Yıl Yaşar? Dünyanın En Uzun Yaşayan Kedileri!

Kediler En Uzun Kaç Yıl Yaşar?

Kedilerin ortalama ömrü merak konusu olabiliyor. Sokak kedilerinin ya da evcil kedilerin en uzun kaç yıl yaşayacağı birçok etkene bağlı diyebiliriz. Bu yazımızda kediler en uzun kaç yıl yaşar? sorusuna ek olarak dünyanın en uzun yaşayan kedileri içerisinden 5 kediye yer vereceğiz.

AYRICA: Kedilerin İnsanlara Yararları (Faydaları) Nelerdir? Kedi İnsana İyi Gelir mi?

Kedilerin Ortalama Ömrü Ne Kadar? Kediler En Uzun Kaç Yıl Yaşar?

Kedilerin Ortalama Ömrü Ne Kadar?

Evcil kedilerin ortalama ömrü 12 ila 18 yıl arasında görülmektedir. Ancak ortalama bir kedinin bu kadar uzun yaşayacağı anlamına gelmez. Bir kedinin gerçek yaşam süresi, yaralanma ve hastalıkların yanı sıra genetik, çevre ve yaşam tarzı tarafından etkilenir. Bu nedenle evcil kediler sokak kedilerine nazaran daha uzun yıllar yaşayabilir.

AYRICA: Anne ve Yavru Muhabbet Kuşu Maması Nasıl Hazırlanır?

Yaygın olarak kediler ortalama 15 yıl civarında yaşama eğilimindedir. İnsan yaşam süresinde olduğu gibi dişi kediler de erkek kedilerden daha uzun yaşarlar. Kısırlaştırılmış kedilerin kısırlaştırılmamışlardan daha uzun yaşaması muhtemeldir ve safkan kedilerin melezler kadar uzun yaşama olasılığı daha düşüktür.

AYRICA: Evde Muhabbet Kuşu Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Malzemeler, Bakımı, Nasıl Yıkanır?

Kediler en uzun 30'lu yaşlarını görebilir. Dünyanın en uzun yaşayan kedisi de 38 yaşının içerisinde olup, bir hayli yaşlıdır. İsterseniz, dünyanın en uzun yaşayan kedilerine göz atalım.

AYRICA: Filler Neden Zıplayamaz?

Dünyanın En Uzun Yaşayan Kedileri

Dünyanın En Uzun Yaşayan Kedileri

Creme Puff (38 yıl ve 3 gün)

3 Ağustos 1967 - 6 Ağustos 2005 yılları arasında yaşayan Creme Puff, Guinness Dünya Rekorları'na girmiştir. Bir tekir karışımı olan Creme Puff, en uzun yaşayan kedi olarak listelenmiştir.

AYRICA: Tembel Hayvan Hakkında Bilinmeyenler - 10 İlginç Bilgi

Baby (38 yaşında)

Günü belli olmasa da 1970 doğumlu olup Mart 2008'de yaşamını yitiren Baby isimli kedi, dünyanın en uzun yaşayan ikinci kedidir.

Puss (36 yıl 1 gün)

28 Kasım 1903 - 29 Kasım 1939 yılları arasında yaşamış olan Puss, Guinness Rekorlar Kitabı'nın 1990 baskısında şimdiye kadar kaydedilen en yaşlı kedi olarak listelenmiştir. 36. doğum gününden sonraki gün yaşamını yitiren Puss, dünyanın en uzun yaşayan üçüncü kedisidir.

Ma (34 yıl 5 ay)

Mayıs - Haziran 1923 - 5 Kasım 1957 tarihleri arasında yaşamış olan Ma, dişi tekir cinsi bir kedidir.

Granpa Rexs Allen (34 yıl, 2 ay)

Granpa Rexa Allen, 34 yaşına kadar yaşamış bir Sphynx ve Devon Rex ırklarının karışımı bir kedidir. Sahibi, kedinin uzun yaşamının sırrının beslenme şekli olduğunu iddia ediyor ve yumurta, brokoli, domuz pastırması ve kremalı kahve tükettiğini ifade ediyor.


Kediler en uzun kaç yıl yaşar? sorusuna cevap olması için bu yazımızı kaleme aldık. Dünyanın en uzun yaşayan kedileri söz konusu olunca 38 yaş ile bayağı bir yaşlı kedilerin yer aldığını görüyoruz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu