Tavsiyeler

Latixa 375 Uzatılmış Salımlı Tablet Nedir? Ne İşe Yarar? Latixa Ne için Kullanılır?

Latixa Nedir? Ne İşe Yarar? Yan Etkileri Nelerdir?

Latixa 375 mg salımlı tablet, kardiyak rahatsızlıklar için reçete edilebilen bir ilaçtır. Bu yazımızda, Latixa nedir, ne için kullanılır ve yan etkileri nelerdir? bu soruların cevaplarını sizlerle paylaşıyor olacağız. Latixa, etken maddesi ranolazin, yardımcı maddeleri ise; karnauba mumu, hipromellez, magnezyum stearat, metakrilik asit-etil akrilat kopolimer, mikrokristalin selüloz, sodyum hidroksit, hipromelloz 3cP, hipromelloz 6Cp, titanyum dioksit, makrogol 400, polisorbat 80, FD&C mavi no. 2 lak. içeren içerisinde 60 tablet bulunan bir ilaçtır.

AYRICA: En Çok Kullanılan Ağrı Kesiciler - En Etkili Ağrı Kesici İlaçları Nelerdir?

İçindekiler

  1. Latixa Ne için Kullanılır?
  2. Latixa Nasıl Kullanılır?
  3. Latixa Yan Etkileri Nelerdir?
  4. Latixa’yı Aşağıdaki Durumlarda Kullanmamanız Gerekir
  5. Latixa’yı Aşağıdaki Durumlarda Dikkatli Kullanmanız Gerekir

AYRICA: Benexol Nedir? Ne İşe Yarar? Ne için Kullanılır?

Latixa Ne için Kullanılır?

Latixa, egzersiz veya aşırı hareketlilik halindeyken, vücudun üst kısmında, karnın üst kısmı ile boyun arasında kalan bölgede gelişen herhangi bir rahatsızlıkla, göğüs ağrısı şeklinde kendisini gösteren, kalbi besleyen damarların daralması, tıkanması sonucunda ortaya çıkan göğüs ağrısı tedavisinde diğer ilaçlarla birlikte kullanılır.

Latixa Ne için Kullanılır? Latixa Nasıl Kullanılır?

Kalbin üzerinde bulunan ve kalbin görevini yerine getirmesi için, kalbi besleyen damarların tıkanıklığı ya da daraldığı ancak riskli olduğundan dolayı müdahale yapılamadığı durumlarda Latixa, doktor tarafından reçete edilebilmektedir.

Latixa Nasıl Kullanılır?

Latixa’yı daima doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanmanız gerekmektedir. Olası yan etkilere maruz kaldığınızda, doktorunuzla konuşmanız gerekir.

Latixa’nın, yetişkinler için başlangıç dozu, günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere alınan 375 mg’lik tablettir. Doktor ilk 4 hafta içerisinde veya sonrasında, etkilere göre doz değişimi yapabilir, doz alımı günlük 1000 mg’a çıkarılabilir. Bu, maksimum dozdur.

Latixa’yı çocuklar ve 18 yaş altındaki kişiler kullanmamalıdır. Latixa’yı almayı unutursanız, bir sonraki doz alımı saati ile arada en az 6 saat var ise, doz alabilirsiniz. Unutulan dozları dengelemek için çift doz alınmamalıdır. Elbette ilaç, çiğnenmeden, ezilmeden ve ikiye bölünmeden yutulmalıdır.

İlacın hamilelikte kullanımı uygun değildir. Hamile olduğunuzu düşünüyor veya hamile kalmayı planlıyor iseniz, doktorunuza mutlaka danışmanız gerekir.

Emzirirken ise Latixa’nın kullanımı uygun değildir. İlacı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza bildiriniz.

Latixa Yan Etkileri Nelerdir?

Latixa içerisinde etken ve yardımcı kimyasal madde bulundurur ve bu maddelerden herhangi birisine alerjiniz var ise, Latixa’yı kullanmanız sakıncalı olabilir.

Cildin yüz, ağız, dil veya boğaz kısmının şişmesi, yutma güçlüğü, deri döküntüsü veya nefes darlığı görülür ise, bunlar çok ciddi yan etkiler olarak sınıflandırılır ve mutlaka doktora görünmek gerekir.

İlacın yaygın olarak görülen yan etkileri arasında;

  • Kabızlık,
  • Baş dönmesi,
  • Baş ağrısı,
  • Mide bulantısı ve kusma,
  • Halsizlik, yorgunluk vb. yer alır.

Latixa’yı Aşağıdaki Durumlarda Kullanmamanız Gerekir

  • Ranolazin’e ya da ilacın yardımcı maddelerine karşı alerji durumu mevcut ise,
  • Ciddi böbrek sorunları var ise,
  • Orta dereceli ya da ciddi karaciğer problemleri var ise,
  • Bakteriyel, mantar ve HIV enfeksiyonlarının, depresyonun ya da kalp ritim bozukluklarının tedavisi için bazı belirli ilaçlar kullanıyor iseniz, Latixa’yı kullanmamanız gerekir. İzlemeniz gereken adımları doktorunuz sizlerle paylaşacaktır.

Latixa’yı Aşağıdaki Durumlarda Dikkatli Kullanmanız Gerekir

  • Hafif ya da orta dereceli böbrek probleminiz var ise,
  • Hafif derecede karaciğer sorununuz var ise,
  • Yakın zamanda anormal EKG bulgularınız tespit edildiyse,
  • İleri yaşta iseniz,
  • Düşük vücut ağırlığına (60 kg ya da altı) sahip iseniz,
  • Kalp yetmezliğiniz var ise, Latixa’yı dikkatli kullanmanız gerekir. Doktorunuz, izlemeniz gereken talimatları sizlerle paylaşacaktır.

Bu içeriğimizde, tıkalı veya daralan kalp damarlarının göğüs bölgesinde yarattığı ağrı, rahatsızlık hissinin tedavisi için reçete edilen Latixa nedir? ne için kullanılır? sorularına cevap verdik. Bu yazının yalnızca bilgilendirme amaçlı olduğunu ve genel bilgiler doğrultusunda sizlerle bu bilgileri paylaştığımızın altını çizmek isteriz. İlacı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Son olarak, ilacın yalnızca kardiyoloji doktorları tarafından reçete edildiklerini hatırlatalım, muhtemelen aile hekiminiz ilacı reçete etse bile, eczaneden alamayabilirsiniz. İlacın güncel fiyatı da epey pahalı olduğundan, yalnızca kardiyoloji doktorları tarafından reçete edilebildiğini söyleyebiliriz. Sağlıklı günler diliyoruz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu