Tavsiyeler

Klavyede Et (@) İşareti Nasıl Yapılır? Q Klavyede Et (@) İşareti Yapma - Mac Et (@) İşareti Yapma

Klavyede Et (@) İşareti Nasıl Yapılır?

Dijital dünyada, yıllardır kullanmaya alışık olduğumuz halde et (@) işaretinin nasıl yazıldığı bugün hala karıştırılabiliyor. Haliyle, bilgisayarda et (@) nasıl yapılır? Klavyede et (@) işareti nasıl yapılır? gibi soruların cevapları, sık aranılan yazılar arasında yer alıyor. Bu içeriğimizde sizlerle, Windows Q klavyede et (@) işareti nasıl yapılır? F klavyede et (@) işareti nasıl yapılır? Mac et (@) işareti nasıl yapılır? sizlerle paylaşıyor olacağız.

AYRICA: Düzgün Diksiyona Sahip Olmanın Yolları - Diksiyon Nasıl Düzeltilir?

Günümüzde et (@) işaretini kullanmadığımız alan neredeyse yok. E-posta adresleri, sosyal medyada kullanıcı adlarını etiketlemek için sıklıkla kullandığımız et (@) işaretinin keşif zamanı, altıncı yüzyıla kadar uzanıyor. Et (@) işaretinin kullanım amacı nedir? Et (@) işareti neden bulunmuş? merak ediyor musunuz?

AYRICA: Halka Açık Wi-Fi Kullanırken Nasıl Güvende Kalınır?

Et (@) İşareti Ne için Kullanıldı?

Klavyede Et İşareti Yapmak

AYRICA: Neden MAC (MacBook) Almalıyım? MacBook Kullanmak için Nedenler

Bugün, et (@) işaretini e-posta ve sosyal medya platformları gibi alanlarda kullanıyor olsak da, 1536 yılında et (@) işareti, ticari bir birim olarak kullanıldı. Örneğin; 12 oranında 5 ifadesi, 12 @5 olarak yazılıyordu. Dönemin belgelerine bakıldığında @ işareti, örneğin bir şarap fıçısının 13'te birine denk gelen ticari bir ölçü birimi olarak ifade edilirken, yine tanesi 10 liradan 8 ürün gibi bir ifade de, 8 ürün @10 olarak belirtiliyordu.

Et işaretinin tam olarak ne zaman ortaya çıktığı konusunda bilim adamları fikir ayrılığı yaşasa da, et (@) işareti, kesinkes olarak bugünkü halini, 1971 yılında Ray Tomlinson'un öncülüğünde almıştır. Ray Tomlinson, e-posta sunucularındaki kişileri tanımlamak için et (@) işaretini kullanmış ve bu ligatür, günümüze kadar işlevini sürdürmeye devam etmiştir. Peki, et (@) işareti nasıl yapılır?

Klavyede Et (@) İşareti Yapmak

  • Windows Q klavyede et (@) işareti yapabilmek için, Alt Gr + Q tuş kombinasyonu kullanılır. Dilerseniz aynı anda bu tuşlara basarak, dilerseniz önce Alt Gr sonrasında ise Q tuşuna basarak, et (@) işaretini yazabilirsiniz.
Windows Q Klavyede Et (@) İşareti Yapma
  • Windows F klavye kullanıyor iseniz, et (@) işareti yapabilmek için, Alt Gr + F tuş kombinasyonunu kullanmalısınız. Bu tuşlara aynı anda basarak, et (@) işaretini yazabilirsiniz.
Windows F Klavyede Et (@) İşareti Yapma
  • Mac Q klavye kullanıyor iseniz, et (@) işareti yapabilmek için, Alt (Option) + Q tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Tuşlara aynı anda basarak, et (@) işaretini yazabilirsiniz.
Mac Q Klavyede Et (@) İşareti Yapma
  • Mac F klavyede et (@) işareti yapabilmek için ise, Alt (Option) + F klavye tuş kombinasyonu kullanılmaktadır.
Mac F Klavyede Et (@) İşareti Yapma

Bilgisayarda klavyede et (@) işareti nasıl yapılır? sorusunun cevaplarını sizlerle paylaştık. Özellikle tuş kombinasyonlarını unutanların, zaman zaman, @ işaretini kopyalayarak kullandığını biliyoruz. Bu zahmete gerek kalmadan, yukarıda belirttiğimiz tuş kombinasyonlarını kullanarak, @ işaretini yazabilirsiniz. Bu tuş kombinasyonlarını hatırlamak oldukça kolay olmalı zira çoğu klavyede, ilgili F ve Q harflerinin üzerinde @ işareti bulunmaktadır. Alt Gr tuşuyla birlikte (Mac'te Alt - Option) @ işaretini, kopyalama yoluna gitmeden kolaylıkla yazmış olacaksınız. Windows F ve Q klavyede @ işareti nasıl yapılır? Mac et (@) işareti yapma nasıl olur? merak edenler için, faydalı bir içerik olmasını arzu ediyoruz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu