Tavsiyeler

Ücretsiz Blog Açma Siteleri Nelerdir? (4 Önemli Servis)

Ücretsiz Blog Açmak

Artık blogu olmayan kalmadı desek yalan olmaz. Küçükten büyüğe, kişiselden kurumsala, birçok insan bir blog sahibi. Ancak elbette blog açmak için hangi servisi kullanacağınız da önem arz ediyor. Bu yüzden, bu içeriğimizde, ücretsiz blog açma siteleri - tamamen ücretsiz blog açma konusunda faydalı servisleri paylaşıyor olacağız.

AYRICA: WordPress mi? Blogger mı? Hangisini Tercih Etmeliyim?

Ücretsiz Blog Açmak Günümüzde Çok Kolay

Ücretsiz Blog Açma Siteleri
  1. Blogger.com: 1999 senesinden beri, aralıksız yayın hayatına devam eden Blogger, arkasında Google gibi bir dev şirkete sahip. Yani bu durumda, emekleriniz güvende demektir. Ayrıca elbette sadece bir domain satın alarak, yönlendirme yapabilir ve ücretsiz uzantısından kurtulabilirsiniz. Sadece blog yazmak, içerik girmek isteyenler için müthiş bir servis. Ücretsiz blog açma konusunda iyi bir altyapı.
  2. WordPress.com: WordPress'i duymayan var mı? Açık kaynak bir blog açma yazılımı olan WordPress'e ait ücretsiz kullanım sağlayan bir site daha var. Bugün WordPress.com'a kayıt olarak, domain satın alıp veya almadan, ücretsiz olarak blogunuzu oluşturabilirsiniz. Arkasında dev bir ekip ve geliştirici olan WordPress.com, güvenlik ve hız konusunda öne çıkıyor. Elbette premium paketleri de mevcut.
  3. Medium.com: Son zamanlarda, arama sonuçlarında, Medium uzantılı sitelere denk geliyor olabilirsiniz. Medium da özgün makaleler girebileceğiniz, tasarımınızı kişisel hâle getirebileceğiniz, ücretsiz bir blog - içerik yayımlama platformu olarak karşımıza çıkıyor. Blogger'ın eski kurucularına ait bir platform olduğu için de - oldukça güven verici bir blog açma sitesi diyebiliriz.
  4. Tumblr.com: Önceki zamanlarda daha çok GIF üzerine odaklı olsa da, günümüzde birçok kişi Tumblr'ı blog açmak için de kullanıyor. WordPress'in ana şirketi tarafından (Automattic) satın alındıktan sonra, geliştirmeler de hız kazandı. Kendinize bir domain alarak veya almadan blogunuzu %100 ücretsiz olarak oluşturabilirsiniz. Oldukça kolay ve Türkçe dili de desteklemektedir.

Evet, bu içeriğimizde sizler için, ücretsiz blog açmak ve blog açma siteleri gibi konularda bilgi paylaşımında bulunmaya özen gösterdik. Ücretsiz blog açma yönünde, yukarıdaki servisleri değerlendirmenizi ve ihtiyaçlarınıza göre herhangi birisini tercih etmenizi tavsiye edebiliriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu