Tavsiyeler

Hosting Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? 5 Önemli Nokta

Hosting Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hosting, web uygulamanızı barındırmak için kullanmanız gereken bir sistemler bütünüdür. Elbette hosting alırken dikkat edilmesi gerekenler de mevcut olup, bu kriterlere göre alım yaptığınızda, yanlış bir tercih yapmaktan da bir o kadar uzaklamış olursunuz. İhtiyaçlarınıza göre bir web hosting seçiminde bulunmanız, uygulamanızı veya web sitenizin geleceği açısından da önem arz etmektedir. Dilerseniz şimdi gelin, hosting alırken nelere dikkat edilmelidir konusunda bilgi paylaşımında bulunuyor olacağız.

AYRICA: Domain Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Önemli Faktör

Hosting Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hosting Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
  1. Firmanın önemi büyük: Web hosting alacağınız firmayı çok dikkatli bir şekilde araştırın. Firmanın kuruluş tarihinden, yaptığı yatırımlara kadar analiz etmenizde fayda var. Çünkü kısa süredir açık olan firmalar, geçici olanlar, emeklerinizin yok olmasını sağlayabilir. Bu yüzden, köklü bir firmadan hosting alımı gerçekleştirmeniz daha sağlıklı bir tercih olacaktır.
  2. İşletim sistemi seçimi: Eğer ki web sayfanız PHP diline sahip ise Linux işletim sistemi, ASP diline sahip ise de Windows işletim sistemi tercih etmenizde fayda var. Örneğin, WordPress kullanacaksanız PHP altyapısına sahip olduğu için, Linux tercih etmenizde fayda bulunuyor. Ayrıca Linux için MariaDB veritabanı kullanmanız, MySQL'de olmayan geriye dönük birçok özelliği de kullanmanız mümkün olacaktır. Elbette MySQL kullanımı da tercih edebilirsiniz.
  3. Depolama miktarına dikkat: Web sitenizin yayın hayatının olumsuz anlamda etkilenmemesi adına, her zaman disk miktarına dikkat edin. Ayrıca hızlı okuma ve yazma oranlarına ulaşmak için SSD disk tercih etmenizi tavsiye edilebilmektedir.
  4. Trafik miktarı faktörü: Sitenizin aylık harcadığı trafik miktarının, biraz daha üzerinde bir trafik miktarına sahip olmanızda fayda var. Çünkü bazı günlerde trafiğiniz çok artıyor ise, sitenizin kesintiye uğramaması adına, trafik miktarınızı artırmanız gerekebilir. Bu gibi durumların yaşanmaması adına, başlangıçta, web hosting alırken trafik miktarınızın biraz da olsa, bütçeniz çerçevesinde, yüksek seviyede olmasına dikkat edebilirsiniz.
  5. Lokasyon çok önemli: Web sitenizin daha hızlı tepki vermesi için, hosting paketinizin lokasyonu çok önemlidir. Örneğin, Türkiye'de hizmet veren bir web sayfanız var ise, hosting paketinizin de Türkiye lokasyonlu olması çok faydalı olacaktır. Bu şekilde, web siteniz daha hızlı açılacaktır.

Hosting alırken nelere dikkat etmeliyiz konulu bu içeriğimizde sizlerle, hosting almadan önce dikkat edilmesi gerekenler hususunda kriterlerden bahsettik. Umarız alacağınız web hosting paketiniz ile uzun vadede sorun yaşamamak adına, yukarıdaki adımlar sizlere fayda sağlamıştır.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu