Tavsiyeler

App Store Nedir? Ne İşe Yarar? Öğrenelim!

App Store Nedir?

App Store, ilk olarak 2008 senesinde Apple tarafından yaratılmış olan ücretli ve ücretsiz olarak uygulamaların yer aldığı; iPhone, iPad ve macOS için geliştirilen binlerce uygulamaya sahip olan çevrimiçi bir uygulama mağazasıdır. App Store nedir veya App Store ne işe yarar gibi soru işaretlerine sahip iseniz, bu içeriğimiz sizler için faydalı olabilir.

AYRICA: Neden MAC (MacBook) Almalıyım? MacBook Kullanmak için Nedenler

App Store Nedir?

App Store, ülkelere göre değişkenlik gösteren, yani her ülke için öne çıkan farklı uygulamalara sahip olan bir online mağazadır. Bu online mağaza ile, ihtiyacınız olan uygulamaları satın alabilir veya ücretsiz olarak indirme şansına sahip olabilirsiniz. Örneğin, macOS cihazınız için size gerekli uygulamaları, Apple güvencesi ile App Store vasıtası ile indirebilirsiniz. Virüs v.b. derdiniz olmayacağı için, bu yönde herhangi bir endişenizin de olmasına gerek bulunmamaktadır.

App Store Ne İşe Yarar?

App Store Ne İşe Yarar?

App Store; iPhone, iPad ve macOS cihazları için geliştirilen binlerce, hatta milyonlarca uygulamaya ev sahipliği yapar. Elbette uygulama geliştiricileri de bu uygulamalardan gelir elde eder. Eğer bir uygulama geliştiricisi iseniz, App Store'a uygulamanızı ekleyerek, siz de gelir elde edebilirsiniz. App Store'un kullanım kolaylığı ise, kategoriler hâlinde uygulamalara erişim sağlanmasıdır. App Store kategorileri ise aşağıdaki gibi listelenebilmektedir. İhtiyacınız olan uygulamalara, ilgili kategoriler çerçevesinde rahatlıkla ulaşabilmektesiniz.

App Store Kategorileri Nelerdir?

  1. Eğitim
  2. Eğlence
  3. Finans
  4. Fotoğraf ve Video
  5. Geliştirici Araçları
  6. Grafik ve Tasarım
  7. Haberler
  8. Hava Durumu
  9. İş
  10. Müzik
  11. Oyunlar
  12. Referans
  13. Safari Genişletmeleri
  14. Sağlık ve Fitness
  15. Seyahat
  16. Sosyal Ağ
  17. Spor
  18. Tıp
  19. Üretkenlik
  20. Yardımcılar
  21. Yaşam Tarzı

Sonuç olarak bu içeriğimizde sizler için, app store nedir ve app store ne işe yarar gibi konuların yanı sıra, app store kategorileri gibi konu başlıklarına da yer vermeye çalıştık. Mobil veya masaüstü cihazınız için ihtiyacınız olan uygulamalara App Store vasıtası ile ulaşabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu