Tavsiyeler

Tavsiye Anime Film: Ateşböceklerinin Mezarı

Tavsiye Anime Film: Ateşböceklerinin Mezarı

Anime filmlerle aranız nasıl? Daha önce hiç anime film izlediniz mi? Çocukluğumdan beri çizgi film dünyasına ayrı bir ilgi duydum. Animasyon filmlerini de aynı ölçüde beğeniyor ve izliyorum. Anime filmler denildiğinde Hayao Miyazaki’nin filmleri benim için ayrı bir öneme sahip. Gerçekçi yaşam hikayeleri ile, belki de çoğu filmden çok ama çok iyiler diyebilirim size. Bu yazımda ise, daha önce izlediğim ve beni çok ama çok etkileyen bir anime filmden bahsetmek istiyorum. 1988 yapımı, savaş dram ağırlıklı Ateşböceklerinin Mezarı anime filmini duydunuz mu daha önce? Dram filmlerinden hoşlanmıyorum diyorsanız, izlemeyin elbette ama bu film gerçek bir hikâyeden uyarlama, bunu belirtmek isterim. Bu yüzden kesinlikle izlenmeyi hak ediyor.

AYRICA: En Sevilen Hayao Miyazaki Filmleri - Anime Film Önerileri

Tavsiye Anime Film: Ateşböceklerinin Mezarı

Ateşböceklerinin Mezarı, izleyiciyi sonsuz bir hüzne sürükleyen, Akiyuki Nosuka'nın, II. Dünya Savaşı'nda açlıktan ölen kız kardeşinden özür dilemek amacıyla yazdığı Hotaru no Haka isimli kısmi otobiyografik romanından uyarlanmış. Yazar, küçük kız kardeşinin açlıktan ölmesi yüzünden kendini suçlamış ve çekilen bu filmde de bunu açıkça göstermiştir. İnsanı derinden sarsıyor desem, haksız sayılmam sanırım?

Anime Film Ateşböceklerinin Mezarı Konusu

Film II. Dünya Savaşı'nın sonlarında, Japonya'nın Kobe isimli bir köyünde yaşanılan savaş dramını anlatıyor. Babası görevde, annesi ise kalp hastası olan 14 yaşındaki Seita, köyleri ateş hattına tutulunca 4 yaşındaki küçük kız kardeşi Setsuko'yu alarak güvenli bir yere kaçmaya çalışır. Köydeki herkes bu saldırıya hazırlıksız yakalanmıştır ve yıkım çok büyüktür. Herkes savaştan kaçarak sığınaklara doğru akın eder.

Anime Film Ateşböceklerinin Mezarı Konusu

Seita ve annesi daha sonra sığınaklarda buluşmak için sözleşirler ancak Seita, kız kardeşiyle birlikte sığınağa vardığında annesinin sığınağa dönemeyeceğini anlayınca kız kardeşini korumak için elinden geleni yapar.

Annesinin çok kötü yaralandığını ve iyileşemeyecek kadar durumunun ağır olduğunu öğrenir. Babası da yoktur. Genç çocuk ne yapacağını bilemeyerek kız kardeşiyle birlikte teyzelerinin yanına gider ve savaşın ağır etkileri altında teyzelerinin ona ve kız kardeşine verdiği küçük odada yaşamaya başlarlar. Başta iyi gibi görünen teyzeleri, zamanla onlara kötü davranmaya başlar. Seita, yine çok zor bir durumda kalmıştır. Tarlalardan yiyecekler çalarak kız kardeşinin karnını doyurmaya çalışır. Teyzesinin yaptığı zulüm artıkça, orada daha fazla kalamayacaklarını anlayan Seita, bu kötü zulümden kaçmak isteyerek, kız kardeşini de alarak oradan ayrılır ve kendilerine bir sığınak yapar. Küçük Setsuko’yla birlikte çok da temiz olmayan sığınakta yaşamaya başlarlar.

Tarlalardan çaldığı sebzelerle, yağmalanmış evlerdeki eşyaları alarak bir süre geçinmeye çalışırlar ancak Seita’nın küçük kız kardeşi Setsuko, gün geçtikçe açlıktan ve kötü ortamdan etkilenerek hasta olur. Çok geçmeden ise ölür. Kız kardeşini yaşatamadığı, ona iyi bakamadığı için derin bir acı duyan Seita, kız kardeşini sonsuzluğa uğurlar.

Pişmanlık, derin üzüntünün verdiği acıyla genç çocuk, kız kardeşinin kaybıyla, hayattaki yaşama amacını yitirir ve açlık nedeniyle hastalanır, çok geçmeden ise hayata gözlerini yumar. Ölüm onu yanına almadan önce, küçük kız kardeşinin ona seslendiğini duyar.

Ateşböceklerinin Mezarı (Anime Film)

Anime Film Ateşböceklerinin Mezarı Fragman İzle

İzlerken gözyaşlarınızı tutamayabilirsiniz. Akuyiki Nosuka’nın, kız kardeşinden özür dilemek için yazdığı otobiyografik romandan uyarlanan Ateşböceklerinin Mezarı, savaşın, kayıpların ve çaresizliğin izlerini perde perde aktaran bir anime film. Sanırım bu anime filmin, uzun metrajlı bir filmi de var. Ben o filmi izlemedim, zira Ateşböceklerinin Mezarı anime filmi, beni çok fazla etkiledi. Bir başka versiyonunu izleyebileceğimi zannetmiyorum. Kararı size bırakıyorum, ancak izlemenizi çok isterim. Anime filme ait bir fragmanı ise hemen aşağıya bırakıyorum.

Ateşböceklerinin Mezarı Fragman İzle

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu