Tavsiyeler

Madecassol Merhem Nedir? Ne İşe Yarar? Madecassol Merhem Nasıl Kullanılır? Cilde İyi Gelir mi? Hamileler Kullanabilir mi?

Madecassol Merhem

Söz konusu cilt bakım olduğunda, son zamanlarda öne çıkan bazı kremler, birçok kişinin sıklıkla kullandığı ürünler arasına girmeyi başardı. Faydası düşünüldüğünde, kullanıcı oranının artması normal olsa da, bilinçsiz kullanım sonrasında da bazı istenmeyen durumların yaşanması oldukça mümkün. Bu içeriğimizde; son günlerde adını sıklıkla duyduğumuz, popüler cilt bakım ürünleri arasına girmeyi başaran, cilt bakım rutininizin olmazsa olmazı haline gelen Madecassol merhem hakkında, bilmeniz gereken her şeyi kaleme alıyor olacağız. Madecassol merhem nedir? Ne işe yarar? Madecassol merhem nasıl kullanılır? Yan etkileri var mı? merak ettiğiniz bütün soruların yanıtlarını içeriğimizde bulabileceksiniz.

AYRICA: En Çok Kullanılan Ağrı Kesiciler - En Etkili Ağrı Kesici İlaçları Nelerdir?

Birçok kişi, özellikle ergenlik çağında başlayan ve yaş kaç olursa olsun, hala büyük bir problem haline gelebilen sivilce sorunları yaşıyor. Bunun yanında; siyah noktalar, sivilce lekeleri, yanık izleri, cilt tonu eşitsizliği gibi birçok problem için insanlar, bu sorunlara çözüm olabilecek mucizevi krem arayışı içerisine girebiliyor.

AYRICA: Benexol Nedir? Ne İşe Yarar? Ne için Kullanılır?

Madecassol merhem ise, cilt onarıcı içeriği ile insanların son zamanlarda kullanmayı sıklıkla tercih ettiği bir ürün haline geldi. Peki, Madecassol merhem nedir?

İçindekiler

  1. Madecassol Merhem Nedir?
  2. Madecassol Merhem Ne İşe Yarar?
  3. Madecassol Merhem Hamilelikte Kullanılabilir mi?
  4. Madecassol Merhem Nasıl Kullanılır?
  5. Madecassol Merhem Yan Etkileri

Madecassol Merhem Nedir?

Madecassol Merhem Nedir?

Madecassol merhem nedir? Madecassol merhem, 1 gram içerisinde Centella Asiatica’nın titre edilmiş ekstresini içermektedir ve merhem 40 gramlık tüplerde sunulmaktadır.

Madecassol merhem; Centella Asiatica bitki özü içeriği sayesinde, cilt yanıkları, sivilce ve sivilce lekeleri, çatlaklar, yara izleri, koyu lekeler için kullanılan bir merhemdir.

Madecassol merhem; cildi onarır, cildi yeniler ve cilde bakım yapar. Bu özellikleri ile de, günümüzde birçok kişi, cilt bakım rutini arasında bu merhemi kullanmayı tercih etmektedir.

Centella Asiatica, bir bitki türüdür ve bu bitki türü, uzun yıllardır tıbbi ve kozmetik alanlarda kullanılmaktadır. Centelle Asiatica bitkisinin yaprakları, triterpenoid bileşikleri içerir ve bu bileşikler antioksidan, antiinflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Madecassol merhemin cilde olan en etkin faydalarından birisi, Centelle Asiatica içeriği sayesinde; cilt hücrelerinin yenilenmesini, cildin parlak ve canlı görünmesini sağlamasıdır.

Madecassol merhem, doktor tarafından reçete edilebilmektedir. Peki, Madecassol merhemin faydaları nelerdir? Madecassol merhem ne işe yarar?

Madecassol Merhem Ne İşe Yarar?

Madecassol Merhem Ne İşe Yarar?

Madecassol merhem, cilde olan faydaları sebebiyle günümüzde kullanımı oldukça yaygınlaşan bir ürün haline gelmiştir.

Hal böyle olunca, Madecassol merhemin bu kadar popüler olmasının sebebi nedir? Madecassol merhemin faydaları nelerdir? Madecassol cilde iyi gelir mi? gibi soruların cevapları merak edilmektedir. Bunları maddeler halinde yazabiliriz.

  • Madecassol merhem prospektüsünde, merhemin yüzeysel 1 ve 2. yanıklarda kullanılabildiği yazmaktadır ve bu doğrudur. Madecassol, özellikle yanık gibi cildi ağır hasara uğratan ciddi bir problem karşısında, cilt hücrelerini onaran özelliğiyle fayda sağlamaktadır. Bu bağlamda; bölgeseler deri yaraları, ameliyat sonrası yaralar gibi cilt üzerinde oluşan hasarlarda Madecassol merhem reçete edilebilmektedir.
  • Madecassol merhem, meme başında çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan çatlak ve yaraların tedavisinde kullanılabilir.
  • Sünnet yaraları ve genital bölge (perine) yırtılmalarında Madecassol merhem kullanılabilir.
  • Yatak yaraları, uzun süre hareketsizliğe bağlı olarak gelişen, basıncın fazla olması nedeniyle kan dolaşımının engellendiği bölgelerde oluşan hasarlarda, Madecassol merhem kullanılabilir.
  • Madecassol merhem hamilelikte kullanılabildiği için ekstra önemlidir. Hamilelik nedeni ile oluşan çatlaklarda, merhemin düzenli kullanımıyla birlikte fayda görüldüğü ifade edilmiştir.
  • Ellerde ya da ayak topuklarında oluşan çatlakların tedavisinde kullanılabilir.
  • Kış aylarında kuruyan ve çatlayan deriyi nemlendirir, onarır ve bakım yapar.
  • Sivilce oluşumunu önler, sivilce sonrasında oluşan iltihaplı dokuyu yok eder.
  • İltihaplı sivilce sonrasında, cilt üzerinde oluşan lekelenmeleri ortadan kaldırır, cildi yapılandırır ve onarır.
  • Güneş yanıklarına karşı faydalıdır.
  • Uçuğa bağlı oluşan yaraları iyileştirir.
  • Genital bölgede oluşan rahatsızlıklarda kullanılabilir; mantar, döküntü, kuruluk vb.
  • Madecassol merhem, içerdiği Centella Asiatica bitki özü sayesinde, varis ve selülit gibi önemli sorunlar için tedavi çözümü olabilmektedir.
  • Ağda sonrasında oluşan batıkları önler.
  • Jilet kullanımına bağlı olarak, cilt üzerinde oluşan tahrişi yok eder.
  • Egzama, sedef hastalığı gibi hastalıklarda Madecassol merhem kullanılabilir.
  • Böcek ısırığı, zehirli bir bitki ile temas sonrasında gelişen tahriş, kaşıntı yanma vb. gibi durumlarda Madecassol merhem kullanılabilir.
  • Madecassol merhem, anal bölgedeki küçük çaptaki tahrişler için faydalı olabilir.
  • Madecassol merhem, yaşlanma karşıtı bir merhemdir; cildin gerilerek kırışmasını önler, cilde genç bir görünüm kazandırır.

Madecassol merhemin asıl ve genel kullanım amacı; özetlemek gerekir ise, cilt üzerinde oluşan hasarı yok etmek, cilde canlı ve parlak bir görünüm kazandırmak, hasarlı doku sonrası hücre yenilenmesini sağlamak, cildi nemlendirmek, cildin elastikiyet yapısını artırmak ve cilt üzerinde iyileştirici bir etki göstermektir.

Madecassol Merhem Hamilelikte Kullanılabilir mi?

Madecassol merhemin en önemli özelliklerinden birisi, hamilelik döneminde kullanılabiliyor olmasıdır. Hamile kadınların, doğum nedeni ile vücutlarında oluşan derin çatlaklar, ciltlerinde oluşan lekeler, sivilce, döküntü vb. gibi problemler karşısında, doktor, Madecassol merhemin kullanılmasını tavsiye edebilir.

Özellikle kuru cilt tipine sahip kadınların, hamilelik döneminde cilt problemleri yaşama riski daha fazladır. Hamile kadınlar; selülit, göbek ve bacaklarda oluşan çatlaklar, varis vb. gibi durumlarda, Madecassol merhem kullanabilirler.

Madecassol Merhem Nasıl Kullanılır?

Madecassol Merhem Nasıl Kullanılır?

Madecassol merhemin, doktorun özel bir önerisi yok ise, günde iki kez kullanımı uygun görülmüştür. Tüp ambalajının kapağı ters çevrilip, tüpü deldikten sonra, yara üzerine veya uygulanmak isteyen bölgeye ince bir tabaka halinde sürülmesi yeterlidir.

Madecassol Merhem Yan Etkileri

Madecassol merhem, doğal Centella Asiatica içeriğine sahip olduğu için, yan etkisi yok denecek kadar azdır. Bu nedenle, hamile kadınların kullanımına izin verilen Madecassol merhem ile ilgili yan etkiler, kişinin, merhemin içeriğindeki bileşenlere karşı bir alerjisi var ise görülebilir.

Cilt döküntüsü, alerjik reaksiyonlar, kızarıklık ve içi su dolu iltihaplı kabarcıklar, kaşıntı gibi bulgular, ciddi yan etkilerdir ve eğer bunlardan bir ya da birkaçı Madecassol merhem kullanımı sonrasında görülür ise, Madecassol merheme karşı ciddi bir alerjiniz var demektir. Merhemin kullanımı bırakılmalı ve acil olarak doktora başvurulmalıdır.


Bu içeriğimizde sizlerle, Madecassol merhem nedir? Madecassol merhem ne işe yarar? Ne için kullanılır? bu soruların yanıtlarını paylaşmaya özen gösterdik. Madecassol merhem ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını içeriğimizde bulabileceğinize inanıyoruz, ancak yine de doktora danışmadan, Madecassol merhem kullanmamanızı tavsiye ediyoruz. Faydalı olmasını dileriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu