Tavsiyeler

SMF Nedir? SMF Ne İşe Yarar? Öğrenelim!

SMF Nedir? SMF Ücretsiz Forum Yazılımı

Dünya genelinde forumlar hâlâ geçerliliğini koruyor. Ancak ülkemizdeki ilgi alanı - sosyal medyanın da aktifliği doğrultusunda, forumlardan uzaklaşmış durumda. Belli başlı forumlar haricinde, bundan 10 sene önceki forum kullanımı yok desek yalan olmaz. Bu içeriğimizde sizlerle, smf nedir, smf ne işe yarar gibi sorulara yanıt vermeye çalışacağız.

AYRICA: XenForo Nedir? Ne İşe Yarar? Ücretli midir?

SMF Nedir? SMF Ne İşe Yarar?

SMF Ne İşe Yarar?

SMF (Simple Machines Forum) bir forum yazılımı olup, %100 ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yapı sunmaktadır. PHP ve MySQL temeline dayanmaktadır. Özellikle PHP 7 sürümü ile de oldukça hızlanmış bir yazılımdır. Ayrıca, SMF eski sürümlerinde mobil uyumlu değil idi. Ancak son gelen güncellemeler ile, SMF adeta baştan yaratıldı ve SMF 2.1 versiyonu ile mobil uyumlu da oldu ve birçok özelliğe de ev sahipliği yapar oldu. Gelişimi ise gerçekten inanılmaz derecede.

SMF temaları ve SMF eklentileri ise SMF'yi anlamlı kılan bir husus. Çünkü SMF için geliştirilen temaların çoğunluğu, ücretsiz ve gönüllü kullanıcılar, tasarımcılar tarafından sunulmaktadır.

SMF eklentileri ise, ücretli olanlar olsa da, genellikle ücretsiz olarak sunulmaktadır. SMF'nin uzun senelerdir geliştirilmesi onu, ücretsiz forum yazılımları arasında önemli bir konuma oturtuyor. Çünkü SMF, alternatifleri olan vBulletin ve XenForo yazılımlar gibi ücretli değil. Kullanıcılar dilediği gibi özelleştirebilir ve açık kaynak kodlu olduğu için, her şeyine müdahale edebilmektedir. Tamamen özgürsünüz.


Sonuç olarak bu içeriğimizde sizlerle, smf nedir ve smf ne işe yarar gibi konular hakkında bilgi paylaşımında bulunmaya özen gösterdik. Eğer bugün, kendinize bir forum kurmak istiyorsanız, ücretsiz olarak SMF kullanımını düşünebilirsiniz. Özellikle son sürümleri ile birlikte, eski sürümlerine göre olan farkı da anında fark edeceksiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu