Tavsiyeler

90'ların En İyi Yabancı Romantik Komedi Filmleri

90'ların En İyi Yabancı Romantik Komedi Filmleri

Ruh haliniz biraz karışık ise, ilişkilere olan inancınızı kaybettiyseniz ya da öylesine bir film açıp etkilenmek, büyülenmek, uzun zamandır uykuda olan hislerinizi uyandırmak istiyorsanız bu içeriğimizde sizlerle 90'ların en iyi yabancı romantik komedi filmleri listesini paylaşıyor olacağız.

AYRICA: Aşkı İliklerinize Kadar Yaşatacak Yılbaşı Temalı Romantik Filmler

Muhakkak sizlere de oluyordur! Bazen ruh halimiz öyle düşüyor ki, bizi keyiflendirecek, yüzümüzde tebessüm oluşturacak tatlı hikayelere ihtiyaç duyuyoruz. Özellikle de, film izlemek istiyor ancak acaba ne izlesem? diye düşünüyoruz. Genel olarak baktığımızda 90'ların filmleri adeta birer başyapıt diyebiliriz. Hepsi birbirinden kaliteli, dokunaklı ve kesinlikle izlemesi keyifli bir film listesini sizlerle de paylaşmak istiyoruz!

Romantik komedi filmleri, hiç şüphesiz ki kırmızı çizgimiz. Farklı kategorilere hayran olsak da, korku filmlerinin hastası olan ya da bilim kurgu filmlerine bayılan kişilerin bile romantik komedi konulu filmlere de şans verdiklerini biliyoruz. Hangimiz vermeyiz ki?

Kalbimizdeki hislerin varlığından haberdar olmamızı sağlayan, bize gerçek hislerin, gerçekten de var olabildiğini hatırlatan bu filmler, aşka olan inancımızı artırıyor. Belki hayallerinizin kadınını buldunuz, belki beyaz atlı prensiniz hep oradaydı bilemeyiz fakat gözlerinizi kapatıp hayal ettiğinizde işte o kişi kalbinizde! Dileriz hayal ettiğiniz o kişi, hayatınızın baş köşesine de kurulur ve tıpkı bu filmler gibi ileride birilerine anlatacak sıcak, büyüleyici ve ilham verici bir hikayeniz olur.

Dilerseniz, 90'ların en iyi romantik komedi konulu yabancı filmleri listesini paylaşmaya başlayalım.

90'ların En İyi Yabancı Romantik Komedi Filmleri

Pretty Woman (1990)

Pretty Woman

Başrollerini Richard Gere ve Julia Roberts'ın paylaştığı Pretty Woman, 90'ların en popüler romantik komedi konulu aşk filmlerinden birisi. Edward Lewis, zengin ve gösterişli bir hayata sahiptir ancak bu sahte hayattan sıkılmıştır. Bir akşam, Vivian adında çekici bir hayat kadınına denk gelir ve birlikte bir gece geçirirler. Birbirlerinden oldukça hoşlanan ikili, bir anlaşma yapar ve bir hafta boyunca bir ilişki yaşayıp bir hafta sonrasında ise ayrılmaya karar verirler.

10 Things I Hate About You (1999)

10 Things I Hate About You

Başrollerini Heath Ledger ve Julia Stiles'ın paylaştığı 10 Things I Hate About You, bir dönemin gençlik filmleri arasında öne çıkan, bugün hala keyifle izlenen romantik komedi konulu filmlerin arasında yer alıyor. Filmde, Bianca ve Kat adındaki kız kardeşlerin hikayesi anlatılmaktadır.

Bianca, okuduğu okulun en başarılı ve en güzel kızıdır. Bianca bir erkek arkadaşının olmasını istemektedir ancak ablası Kat ise erkeklerle çıkmak istememektedir. Aile kuralları gereği kız kardeşler birlikte hareket etmek zorundadır. Kat'in sevgilisi yoksa, Bianca'nın da sevgilisi olmayacaktır. Bianca, bu durumu değiştirmek için bir plan yapmak zorundadır.

Notting Hill (1999)

Notting Hill

90'ların en özel filmlerinden birisi de Notting Hill'dir. Başrollerini Julia Roberts ve Hugh Grant'ın paylaştığı filmde, ünlü bir film yıldızı olan Anna Scott ve bir kitabevi sahibi olan William Thacker'ın hikayesi anlatılmaktadır. Anna ve Thacker hiç beklemedikleri bir yerde, hiç beklemedikleri bir şekilde karşılaşır. Akıllarındaki en son şey, gerçek bir aşktır.

You've Got Mail (1999)

You've Got Mail

Tom Hanks ve Meg Ryan'ın başrollerini paylaştığı filmde, Joe Fox kitap marketleri zinciri sahibi birisidir. Kathleen Kelly ise küçük bir kitap dükkan işletmesine sahip, Joe Fox ile rekabet etmektedir. Birbirinden nefret eden bu ikili, internette anonim olarak birbirini tanımaya, konuşmaya başlar ve birbirlerine aşık olur.

My Best Friend's Wedding (1997)

My Best Friend's Wedding

Başrollerinde Julia Roberts, Dermot Mulroney, Cameron Diaz'ın yer aldığı filmde, Julianne Potter ve Michael uzun süre evlenemezlerse birbirleriyle evlenmeye karar veren iki yakın arkadaştır. Ancak Michael, Kimberly ile evlenmeye karar verdiğinde Julianne aslında Michael'i ne kadar çok sevdiğini fark eder ve düğüne günler kala, bu evliliğin bozulması için elinden geleni yapar.

The Bodyguard (1992)

The Bodyguard

Kevin Costner ve Whitney Houston'un başrollerinde yer aldığı The Bodyguard filminde, geçmişinde gizli servis ajanı olan Frank Karmer ve ünlü pop yıldızı Rachel Marron'un hikayesi anlatılmaktadır.

Ünlü bir hayranı tarafından tehdit edilen Rachel ile koruma olarak görev yapan Frank başlangıçta hiç anlaşamaz. Amacı yalnızca Rachel'in güvenliğini sağlamak olan Frank ve özgürlüğüne düşkün olan Rachel, zaman geçtikçe birbirlerinden etkilenmeye başlar.

There's Something About Mary (1998)

There's Something About Mary

Başrollerinde Mat Dillon, Cameron Diaz ve Ben Stiller'in yer aldığı filmde; Ted, on üç sene önce lisede aşık olduğu Mary'i aramak için bir dedektif tutar. Hayatı talihsizliklerle geçmiş olan Ted, on üç sene önce ona baloya gitmeyi teklif eden bu kızı hala unutamamıştır.

Ancak çok geçmeden dedektif de Mary'e aşık olur. Dedektif, Ted'e, Mary hakkında yalan hikayeler uydurur. Ancak çok geçmeden gerçek ortaya çıkar.

Shakespeare In Love (1998)

Shakespeare In Love

Başarılı bir dönem filmi olan Shakespeare In Love, Elizabeth döneminde geçen, genç Shakespeare'in aşk hayatını konu alıyor. Başrollerinde, Joseph Fiennes, Gwyneth Paltrow, Ben Affleck'in yer aldığı filmde; Shakespeare ile Shakespeare'ın en büyük hayranlarından olan zengin ve güzel bir kadın olan Viola'nın arasında yasak bir aşk başlar. Sorun şudur ki, Viola evlenmek üzere olan bir kadındır.


90'ların romantik komedi filmleri gerçekten başka bir keyifle izleniyor, bize hak verirsiniz. Bu nedenle, bu yazımızda sizlerle, 90'ların en sevilen, birbirinden başarılı romantik komedi konulu filmleri listesini sizlerle paylaşmak istedik. Dileriz keyif alırsınız.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu