Tavsiyeler

Hollanda Corpus Müzesi: İnsan Bedeninde Keyifli ve Öğretici Bir Yolculuğa Çıkın

Hollanda Corpus Müzesi - 1

90'ların sevilen çizgi dizisini belki hatırlarsınız? Neden Neden Ailesi (The Why Why Family)... Bu çizgi dizi, bilime ve bilinmeyene meraklı olan bir ailenin, akıllarına gelen her soruya cevap arayışını konu ediniyordu. Bölümlerden birisinde, ailenin minik bir üyesi, insan bedenine girip, insan bedeninin işleyişi ile ilgili bilgi öğreniyor idi. Elbette bu durum, bir çizgi dizide mümkün! Ancak bunu biz de yapabiliriz! Nasıl mı? Hollanda'nın Corpus Müzesi, sizi, insan bedeninin en ücra köşelerine kadar götürüyor! Hem de gerçek anlamıyla!

AYRICA: Hangi Kan Grubu Kimden Kan Alabilir? Kime Verebilir? Kan Uyuşmazlığı Nedir?

Hollanda Corpus Müzesi - 2

Corpus Müzesi, ziyaretçilerin kendisini, bir insan bedeninin içerisinde hissetmesini sağlayan temasıyla, hem bilgilendiriyor hem de inanılmaz keyifli bir deneyim fırsatı sunuyor. Müze, insan vücudundaki organların dekore edilmiş halini tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor ve ziyaretçiler, ağız içerisinde dişleri incelerken, bir başka bölümde, böbreklerle ilgili önemli bilgiler öğrenebiliyorlar.

Hollanda Corpus Müzesi - 3

Her bölümde video platformları bulunuyor ve organların çalışma mekanizması izleyicilere gösteriliyor. Ayrıca her ay, Corpus'un giriş salonunda, insan vücuduyla ilgili herhangi bir konu hakkında canlı bir etkinlik düzenleniyor. Bilim insanları ve doktorlar, kendi alanları ile ilgili, sizi inanılmaz bir yolculuğa çıkarıyor. Aynı zamanda, onların deney ve testlerine, dilerseniz, katılabiliyorsunuz. Belki de, size en ilginç gelen şey, 5D Kalp Tiyatrosu olacak. 5D Kalp Tiyatrosu ile birlikte, insan vücudundaki muhteşem yolculuğun kusursuzluğu sizi büyüleyecek!

Hollanda Corpus Müzesi - 4

Oturan insan figüründeki bu müzenin girişi, yürüyen merdivenlerle insan diz kapağına kadar çıkıyor ve daha ilk girişte insanı büyülemeyi başarıyor. Diz kapağı ile başlayan serüven, son olarak beynin eşsiz görüntüsü ile sona eriyor.

Hollanda Corpus Müzesi - 5

Hollanda'nın 15 yıldır var olan ve yeterince egzersiz yapmanın, sağlıklı beslenmenin ve sağlıklı yaşamanın ne kadar önemli olduğunu gösteren Corpus Müzesi, dikkat çekici yapısıyla dünyada benzersiz bir deneyim sunuyor.

Hollanda Corpus Müzesi - 6

55 dakikalık bir gezi sırasında; işitme yeteneğinizi, kalp atış hızınızı, beslenme bilginizi test edebilir, beyninizle ilgili şaşırtıcı gerçekleri öğrenebilirsiniz. Müze ziyareti 55 dakika sürse de, aklınızdaki temel sorulara karşılık, müzeden erken ayrılmak istemeyenler için interaktif bölümü mevcut. Burada, insan vücuduyla ilgili birçok bilgi öğrenebilir, özel sergileri gezebilir ve özel oyunlara katılabilirsiniz. Corpus Müzesi'nde bir gezi ortalama olarak 2,5 saat sürüyor. Hollanda'ya yolunuz düşerse, Corpus Müzesi'ne uğramayı ihmal etmeyin.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu